sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Näin julkkiksen :)


Kierrän Murun kanssa päivittäin Kaivarin rantaa, ja olen jo pari viikkoa ihmetellyt kahvila Carusellin ympärillä seisoskelevia miehiä (pääosin) kiikareiden ja pitkäputkisten kameroiden kanssa. Lopulta kysyin yhdeltä, että mitä he metsästävät. ”Käpylintua”, kuului lyhyt vastaus. 

Tänään, aurinkoisena sunnuntaiaamuna kiikaroijia oli tavallista enemmän. Minäkin jäin toviksi tuijottamaan rannan lehtikuusen käpyrunsaita oksia, ja lopulta äkkäsin harvassa kasvavien oksien välissä tumman, kottaraista pienemmän linnun. Bongasin harvinaisuuden - lähes ”julkkiksen”.

Kotona luin Marjalinnun lintublogista helmikuisen postauksen vuodelta 2017 (täällä), jossa hän kertoi Eiran käpylinnuista. Sen mukaan Carusellin ympäristön havupuissa on useampana talvena bongattu mm. pikkukäpylintuja ja harvinainen kirjosiipikäpylintu. Molemmat syövät havupuiden siemeniä, ja kirjosiipikäpylintu erityisesti juuri lehtikuusen siemeniä.

Ilmankos Ursinin kallioiden (täällä) viereisten komeiden lehtikuusten ympärillä pyöri lintuhulluja pitkäputki-miehiä.

2 kommenttia:

  1. Aikamoinen kokemus!
    Ja ihan tilaamatta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva nähdä, mutta minä en olisi erottanut muista pikkulinnuista. Kiikarit puuttuivat, enkä erottanut linnun vahvaa kyömynokkaa... Jännä lähinnä nähdä, miten intohimo vie mennessään. Yhdelle se on linnut, minulle tanssi. Intohimo lähes mihin tahansa ”hullutukseenkin” on yksi elämäämme kannattava voima.

      Poista