maanantai 14. tammikuuta 2019

Kaunis vongole


Etelä-Ranskassa paljon aikaansa viettävä Sisko rakastaa Pasta Vongolea eli simpukkapastaa - pikkusimpukoita spagetti- tai linguine-pastan kanssa. Viikonloppuna päätin kutsua hänet maistelemaan Il Bucatino -ravintolan (täällä) tarjoamaa Linguine alle Vongolea.

Tehtaankadun pienen ja kodikkaan italialaisravintolan simpukkapasta maistui Siskolle, vaikka hän noukkikin annoksen chilit sivuun :):) Kaiken kukkuraksi annos oli tosi kaunis - pienet hietasimpukat oli asteltu tasaiseksi renkaaksi linguine-pastan ympärille.

Minä tilasin Tagliatelle ai Fungi, jossa herkkutattien lisäksi oli tryffelitahnaa. Päädyin tähän sienipastaan, koska joulukuussa toimittaja Arla Yildirim oli Hesarin ruoka-jutussa antanut tälle Bucatinon pastalle täydet viisi tähteä. Mutta, mutta. Minulta kermainen tattipasta saisi vain kolme tähteä. Minun makuuni annos oli jotenkin liian raskas ja kastike tahmaista, ja sieniin olisin kaivannut enemmän makua ja vähemmän limaisuutta. Ehkä odotukseni olivat liian korkealla, ja ehkä olen liian hemmoteltu Ukin valmistamilla herkkupastoilla.

Eikä jälkkärikään parantanut Bucatinon ensivaikutelmaa. Kaksi pientä palloa hiukkasulanutta, hiukkakitkerää sitruunasorbettia maksoi kahdeksan euroa. Mutta Muru viihtyi pöydän alla patterin vieressä - mikä antaa ravintolalle paljon anteeksi :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti