tiistai 5. joulukuuta 2017

Resort lovers


Alkujäykistelyn (täällä) jälkeen meistä kaikista on kehkeytynyt täydellisiä resortti-eläjiä. Ensimmäinen päivä ollaan nautittu täysillä, vaikka aurinko on pysynyt välillä paksun ja välillä ohuemman pilviverhon takana. Onneksi on pysynyt, sillä pilvisyys sallii meidän kalkki-ihoisten löhöillä pidempään rantatuoleissa ja syödä rauhassa ulkoravintoloissa.

Aamu alkoi reippaasti kello seitsemän joogatunnilla. Iloinen taityttö ohjasi sopivan treenin, jossa kokematon”mamakin” pysyi mukana, kuten opettaja minua ystävällisesti nimitti. Treenin ja suihkun jälkeen fantastinen aamiainen ulkoilmassa merenrantaravintolassa. Tarjolla oli kaikkea, mitä vain keksiä saattaa, joten ähky alkoi jo aamusta. Ennen puoltapäivää ehdimme vielä löhöillä rannalla, uida meressä ja uima-altaassa, lukea lomakirjoja ja seurata muiden turistien toilailuja eli aika perussettiä.

Yhdeltä menimme kaikki tunnin thaihierontaan. Valitsemamme medium-hieronta oli aika heavy settiä, mutta tuntui tosi hyvältä. Lontoontyttö tykkäsi, että oli jopa paras thaihieronta hänen kahdeksan kuukauden oleskelun aikana. Eli huomenna uudestaan, vaikka lihakset ja jänteet tuntuivat paljon jäykemmiltä ja siten myös hierojan otteet ajoittain jopa kivuliailta, kun vertasin kymmenen vuoden takaisiin hierontamuistoihini.

Lounaalle kävelimme resortin ulkopuolelle ja löysimme rannalta vaatimattoman, mutta viehättävän muslimiperheen pitämän kuppilan ”Mama Seafood”. Hyvää ja älyttömän edullista ruokaa. Päivällä paikka oli lähes tyhjä - ja minä neuroottisena kehtasin mielessäni epäillä äyriäisten tuoreutta - mutta kun illalla suuntasimme samaan paikkaan uudestaan, kuppila oli täpösen täynnä. Herkuttelimme rantagrillissä valmistetuilla katkaravuilla ja black snaper -nimisellä kalalla, eikä hinta ollut edes kolmasosaa edellisen illan resorttiateriastamme.

Maman grillissä sain myös supersuperhyvää jälkkäriä eli sticky rice with mango lämpimän kookoskerman kanssa. Eli toteutin suunnittelemani ruokatoiveen (täällä). Sekä tahmariisi että mango olivat  todella paljon parempaa kuin Tallinnan thairavintolassa saamani.

Ja huomenna on päivä uus. Mitähän resorttihirmut silloin keksii...

Heavenly sticky rice with mango

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti