perjantai 17. marraskuuta 2017

Varaslähtö Thaimaahan

Sticky rice with mango

Herkuttelu on iso osa meidän mammojen Tallinnan matkoja. Usein pitäydymme vanhoissa tuttuissa eli Vene-kadun Dominicissa (täällä) tai Telliskiven F-Hooneessa (täällä).

Tällä kertaa suuntasimme hotellimme vieressä olleeseen, vajaa vuosi sitten avattuun Nok Nok -nimiseen thai-ravintolaan (täällä). Parasystävä ja Ina halusivat viritellä makuaistiani Thaimaan taajuuksille.

Iso ravintola oli aika tyhjä, mutta avoimesta keittiöstä tuli kutsuvia tuoksuja, joten päätimme jäädä. Valitsimme tuttuja annoksia: kevätkääryleitä, papaijasalaatti, maustettuja katkarapuja ja pari tulista liha-annosta. Ihan menetteleviä, mutta uskon ja toivon että joulukuun alussa saan Thaimaassa satakertaa parempaa :):) Vaikka jälkkäreitä rakastankin, thai-ravintoloissa jätän yleensä jälkkärin väliin tai tyydyn päivän hedelmään. Nyt huomasin listalla Sticy rice with mango, jonka olin juuri lukenut kuuluvan thaikku-jälkkärien aateliin. Joten pitihän sitä kokeilla. Ja todella, ihanan tahmea kookosmaidossa keitetty riisi tuoreiden ja pehmeiden mangoviipaleiden kanssa oli herkkua. Pitää ehdottomasti maistaa myös aidossa ympäristössä eli Bangkokissa.

Pitkän päivän ja täyttävän illallisen jälkeen olimme enemmän kuin onnellisia, että hotellimme oli vain kymmenen askeleen päässä. Kaikki mammat olivat unten mailla jo kymmeneltä, ja pirteinä aamiaisella heti seitsemän jälkeen. Sitä se ikä teettää...

Ja puolelta päivin takaisin koti-Suomeen juhlavuoden väreihin sopivalla sinivalkoisella Finlandialla - tyylikäs ja sopusuhtainen laivavanhus :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti