maanantai 4. joulukuuta 2017

Koh Yao Yai


Viimein perillä pienellä Koh Yao Yai -nimisellä saarella Puhketin itäpuolella. Lauantaina Finnairin suoralla yön yli -lennolla Bangkokiin, jonne saavuimme sunnuntaina iltapäivällä paikallista aikaa. Sunnuntaina ehdimme Bangkokissa syödä rauhallisen illallisen ja käydä rentouttavassa tunnin jalkahieronnassa. Yövyttyämme Lontoontytön asunnossa jatkoimme kaikki kolme - Lontoontyttö, Opiskelijatyttö ja minä - aamulennolla Puhketiin. Puhketin kentältä ryhmätaksilla satamaan, josta jatkoimme pikaveneellä vielä puolisen tuntia. Joka välissä odotusta ja odotusta, mutta viimein perillä Koh Yao Yai -saarella.

Valitsemamme Santhiya-resortti (täällä) oli suuri, hieno ja täynnä ”honeymoon” pariskuntia, ja hyvin erilainen kuin olimme kuvitelleet. Alkuun olimme kaikki enemmän tai vähemmän kauhuissamme paikan suuruudesta ja ”turistimaisuudesta”. Alueella on kymmeniä villoja, useita kolmikerroksisia hotellirakennuksia, kolme isoa ravintolaa ja kaksi uima-allasta, joiden väliä kuljetaan lava-autoilla. Tilava kolmenhengen huoneemme isolla parvekkeella ja merinäköalalla oli kauimmaisen pikkuhotellin ylimmässä kerroksessa. Olimme kuvitelleet varanneemme yksittäisen villan merentasosta. Ja paljon paljon pienemmästä paikasta. Joten pettymys etenkin tyttärille oli suuri.

Onneksi pettymys vaihtui aika nopeasti iloon, kun saimme hotellin rantaravintolassa hyvää thairuokaa. Ja kun resorttialueen ulkopuolelta löytyi edullisia hierontapaikkoja ja tyttäret äkkäsivät hotellissa järjestettävät jokapäiväiset ilmaiset joogatunnit. 

Loppukin harmi haihtui, kun tytöt pääsivät uimaan tilavaan uima-altaaseen auringonlaskua ihaillen ja illan pimennyttyä seurasimme rannalla varpaat hiekassa värikästä salamointia vastarannalla. Joten eiköhän täällä sittenkin selvitä neljä vuorokautta :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti