perjantai 9. kesäkuuta 2017

Torstai Tallinnassa


Toisena Tallinna-päivänä satoi aamusta iltaan ja lämpötila laski keskiviikon hellelukemista kymmeneen asteeseen. Onneksi olin ottanut mukaan vaihtokengät, pitkän kevyttoppatakin ja rakkaan sadetakkini. Sopivissa varusteissa kävelimme Inan kanssa Karnaluxin jättimäisestä käsityömyymälästä (täällä) keskustaan. Ina tosin reteesti avonaisessa ohuessa kesätakissa ja märissä kengissä, mutta nauttien - tukka sateesta kihartuen. Parasystävä vierasti sadetta ja valitsi taksin.

Vajaa kahden kilometrin matkalla nautimme hiljaisista sivukaduista ja ihailimme sateessa hehkuvia, komeasti kukkivia hevoskastanjoita, jotka tuntuivat täyttävän koko kesäkuisen Tallinnan. Etenkin reitillemme osunut rehevä Politsei-puisto ihastutti.

Puolelta päivin nautimme pitkän lounaan satamassa sijaitsevassa uudehkossa italialaisessa ravintola Enzossa (täällä), jonne meidät johdatti Parasystävän pettämätön ravintolavaisto. Valoisa ja moderni paikka sekä ystävällinen ja nopea palvelu. Ja ruoka oli hyvää. Etenkin Parasystävän alkupalaksi tilaama hanhenmaksasta ja croisant-taikinasta rakennettu kaunis torni vei välittömästi herkkusuuystävämme kielen. Myös pääruokana tarjoillut kanaraviolit sienikastikkeessa olivat tuoreita ja maukkaita. Jälkiruoaksi maisteltu mutakakku olisi voinut olla mehevämpää...

Parasystävän hanhenmaksaherkku

Ennen laivan lähtöä ehdimme Inan kanssa käydä vielä Viru-hotellin toisessa kerroksessa kasvo- ja jalkahoidoissa. Kauneussalonki SiStylen (täällä) kosmetologit osasivat hommansa. Kasvohoitoni oli rentouttava, eikä liian helläkätistä hipelöintiä, kuten joskus aikaisemmin. Olimme molemmat Inan kanssa tyytyväisiä.

Eli hyvin perinteinen Tallinna-päivä, jota sade, hevoskastanjat ja hanhenmaksa piristivät. Tallinnan lukuisat kiehtovat kirkot jäivät odottamaan seuraavaa kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti