keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Tangoa Pavilla

Maijan kesätreenit pidetään toukokuun alusta elokuun loppuun Pavin perinteisellä kesälavalla. Tiistaisin aloitetaan alkeista ja torstaisin jatketaan jatkotasolla. Eilen oli tangon alkeis/alkeisjatkoa. Tangotreeneissä on viime aikoina usein ollut miesenemmistö, mutta eilen oli taas enemmän naisia. Parinvaihto toimi sutjakasti pitkästä bussipysäkkijonosta huolimatta.

Nykyään seuraan viejää tangon käännöksiin sen kummemmin askeleita ajattelematta. Eilen oli ihan hyvä taas kerrata, miten naisen olisi tarkoitus oikeaoppisesti astua oikeassa ja vasemmassa käännöksessä. 

Oikean käännöksen alussa nainen astuu ensin oik jalalla taakse (hidas), sitten kääntää vas jalalla ympäri astuen vas sivulle takaviistoon (hidas) ja lopuksi astuu oik jalalla eteenpäin (nopea) ja vas jalka tämän viereen (nopea). Käännöksen loppuosassa nainen astuu oik jalalla oik etuviistoon - viejän jalkojen väliin - kääntäen oikean kautta ympäri (hidas), sitten astuu vas jalalla taakse (hidas) ja lopuksi oik jalka taakse (nopea) ja vas jalka viereen (nopea). 

Vasemman käännöksen alussa nainen kääntää heti oik jalalla ympäri astuen oikealle takaviistoon (hidas), sitten astuu vas jalalla suoraan eteenpäin (hidas) ja lopuksi astuu oik jalalla eteen (nopea) ja vas jalka tämän viereen (nopea). Käännöksen loppuosassa nainen astuu oik jalalla eteen (hidas), sitten kääntää vas jalalla ympäri astuen vas etuviistoon - viejän jalkojen ulkopuolelle (hidas) ja lopuksi oik jalka taakse (nopea) ja vas jalka viereen (nopea). 

Maija opetti astumaan nopeat askeleet ajoittain ohiaskelilla, jolloin parin on tärkeä ylläpitää raami ja huolehtia että nainen ei jää jälkeen miehen kainaloon. Myös käännökset voi askeltaa ohiaskelilla. Maija opetti helpon askelkuvion, jossa ohiaskelilla otetun perusaskeleen jälkeen astutaan vas käännös ohiaskelilla. Kun astuu pitkin etenevin askelin, kuvio näyttää tyylikkäältä - ja vaikeammalta kuin onkaan.

Ahkerasta harjoittelusta huolimatta viileällä kesälavalla ei missään vaiheessa tullut liian hikinen olo. Kylmästä kesäsäästä on jotain hyötyä :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti