keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

Kuuskymppiset tanssii

Turkulainen tanssiseura Sekahaku (täällä) ylläpitää kivaa konseptia. Se järjestää ympäri vuoden useita kertoja viikossa tanssitreenejä, jotka on tarkoitettu vain yli 60-vuotiaille. Pääosin nämä eläkeläistreenit lähtevät alkeista ja tunneilla kerrataan perinteisten lavatanssien perusteita.Tarjolla on myös joitakin keskitason treeniryhmiä.

Eläkeläistreenit ovat yllättävän suosittuja. Ryhmät ovat tosin naisvaltaisia, mutta ihmeen paljon miehiäkin on löytänyt ja uskaltautunut mukaan. Keskiviikkona olin Sekahaun 60+ -treeneissä Littoisten lavalla, jossa ohjelmassa oli keskitason fuskua. Paljon väkeä ja kiva fiilis. Sain tanssia täysillä, sillä papat eivät yhtään pihdanneet taitojaan. Ja mummot ne vasta taitavia olivatkin!

Antti-Ville muistutti fuskun lyhyestä taka-askeleesta ja opetti veikeän twist-askeleen. Kuvio lähtee suljetusta otteesta. Nainen astuu - miestä seuraten - oik jalalla oikealle (hidas) ja siirtää vas jalkansa oik jalan viereen (hidas). Tämän jälkeen mies ohjaa naisen vas kylkikaaresta kääntäen kahteen (tai useampaan) nopeaan twist-askeleeseen lopettaen kuvion pyöräyttämällä naisen tämän oik käden alitse. Twist-askeleessa nainen astuu ensin oik jalalla oik sivulle varpaat miestä kohti (no-),vetäen vas jalan tämän viereen ja samalla polviaan koukistaen kääntää mol jalkaterät menosuuntaan (-pea). Mies tekee harvoin twist-askelta, vaan askeltaa normaalisti vasemmalle vas kylki johtaen.

Toinen uusi kuvio oli naisen kääntyminen (eräänlainen spin) hänen ollessaan miehen vas kyljellä kädet kiinni ja miehen oik käsi naisen kaulalla. Tästä asennosta astutaan yhdessä eteenpäin naisen kääntyessä ykkösellä ympäri oikean kautta miehen käden ali (hidas, "spin"). Tämän jälkeen nainen astuu vas jalalla taakseen (hidas) ja lopuksi nopnopit taakse. Ja sama uudestaan takaisin.

Littoisten lava korkattu tältä kesältä - toivottavasti pääsen toistekin.

2 kommenttia:

 1. Koskas uskaltaudut Littoisten lavalle ihan vaan lavatansseihin. Uskon sun olevan valmis..
  Mukavaa ja leppoisaa juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On suunnittella! Kirjoitan sitten kokemuksista...

   Poista