keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Unikkopeltoja ja tryffeleitä


Keväinen päivä Etelä-Ranskassa kului ranskalaisen laiskasti. Siskon toimiessa kuskiessa hurautettiin aamupäivällä Seliansin hiljaiseen ja idylliseen pikkukylään - prinsessojen tapaan, sillä Englannin prinsessat Diana ja kälynsä Fergie lomailivat kylässä 1996. Matkalla ihailtiin maalauksellisia unikkoniittyjä ja pysähdyttiin välillä pastislasilliselle - Siskon edellisviikon leidiystävien innoittamina.

Syötiin pitkään ja perusteellisesti täpötäydessä Cannesin sivukadun ulkoravintolassa - tutussa DaLaurassa (täällä), jossa omistajarouva tervehti poskisuudelmin. Tryffelillä maustetun alkusalaatin jälkeen Siskolle hummeriravioleja ja minulle simpukkapastaa, minkä jälkeen jälkkäriksi mahtui enää pikkuespressot.

Loppupäivä lorvailtiin filmiväen valtaamassa, helteisessä Cannesissa, jossa tänään alkoi 70. filmifestivaalit. Ja mummi löysi pari ihanaa pellavaista kesävaatetta...

Tuoreita tryffelin siivuja lehtisalaatin kera. Hyvää oli, mutta orvokki jäi syömättä.

6 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää tyhmyytensä tässä kohdin: en ole koskaan tiennyt, mitä tryffelit oikein ovat. Suklaana maistuu hyvälle, mutta tuollaisina siivuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upea matka teillä. Ranska on aina kiehtonut. Nuorena liftasimme Ranskan läpi.

   Poista
  2. Viisautta on myöntää ja/tai kusyä, kun jotain ei tiedä. Minuakin hämmentää, että sieni ja suklaa on samannimisiä:):). Ja onneksi kesän lämpö on tulossa sinnekin, sillä täällä pari päivää oli yli 25 astetta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Olivat erityisen kauniita, upean värinen kukka!

   Poista