keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Poikasia liikkeellä


Koirakävelyllä havahduttiin Murun kanssa tiirailemaan linnunpönttöä, jonka oviaukossa kisaili kaksi kymmensenttistä oravanpoikasta. Koivun juurella juoksenteli vielä kolmas poikanen, joka melkein joutui Murun yllättämäksi. Tutkiessani tarkemmin ylempää pönttöä huomasin, että siihen oli sahattu (ei nakerrettu) tavallista isompi suorakaiteen muotoinen oviaukko. Liekö joku tehnyt pöntön vartavasten oravien kodiksi? Vai oliko oravaperhe vain ryöväysreissulla?

Aamulla hakiessani kuuden jälkeen lehteä postilaatikolta kuusi rusakkoa juoksenteli vastapäisessä puistometsässä. Liekö emojänis poikasineen aamukävelyllä?

Kanavan nokikana (täällä) on kadottanut kumppaninsa - on jo viikon uiskennellut lahdessa yksinään päätään onnettomana nykien. Joten nokikanan poikasia ei viime kesän tapaan liene odotettavissa.

2 kommenttia:

  1. Pitäähän sitä oravillakin olla koti. Oravan poikaset on villejä vekkuleja. Minunkin tulee aina sääli, kun näen yksinäisen linnun, esim. joutsenen. Liekö samaistun jotenkin siihen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä näin ensi kertaa oravan poikasia - kaupungin tyttö kun olen - ja ympäröivä luonto on vasta vanhetessa alkanut kiinnostaa. Parempimyöhään... ja nyt luonto tuo iloa senkin edestä!

      Poista