sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Hyvää ja kivaa


Ja kallista. Mutta juhlapäivän kunniaksi nuoriso piffasi, joten mummikin saattoi nauttia turhia kursailematta. Varsinkin kun juhlistin omaa äitiyttäni törsäämällä taksiin ja jättämällä auton kotiin, joten pari lasia juhlajuomaakin kelpasi.

Esikoisen perhe oli kutsunut Äitimuorin eli isomummin ja minun lisäksi Opiskelijatytön sekä Opiskelijapojan avovaimonsa ja Max-pojan kanssa nauttimaan juhlalounasta ravintola Lehtovaaraan (täällä). Juniori jäi kotiin flunssaa potemaan ja Ukki mökille lintuja tiirailemaan. Idean tyttö sai huhtikuussa, kun olimme pienemmällä porukalla samaisessa paikassa juhlimassa Siskon ja minun syntymäpäiviä ja poistuimme äärest tyytyväisinä (täällä). Ja tänään olimme koko porukka taas tyytyväisiä.

Tupa oli täpösen täynnä. Monissa pöydissä juhli useampi sukupolvi tavallista suuremmalla porukalla. Seurueet eivät häirinneet toisiaan, ja lapsetkin pärjäsivät hyvin joukon jatkona. Alkupalabuffetin herkut olivar tuoreita ja freesejä, ja tarjoiluastioita täydennettiin ahkerasti. Pääruoka tarjoiltiin pöytiin, ja kiireestä huolimatta se tuli ajallaan ja rauhallisesti. Jälkiruokabuffetin paras pala oli omenainen kinuskikakku. Kahvi olisi voinut sisältyä juhlalounaan hintaan...

Lehtovaara vaalii ansiokkaasti sata vuotista perinnettään töölöläisenä klassikkoravintolana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti