lauantai 25. maaliskuuta 2017

Piipahdus Tallinnassa


Pikainen pyrähdys Tallinnaan synttäripäivän kunniaksi kahden ystäväpariskunnan kanssa. Iltapäivällä lähdettiin matkaan Helsingin Länsisataman uudesta terminaalista, illalla herkuteltiin Tallinnassa Swissotelin ylimmässä eli 30. kerroksessa olevassa Horisont-ravintolassa (täällä), yöllä nukuttiin tutussa Vanhankaupungin hotellissa ja aamulla seilattiin takaisin Helsinkiin.

Horisontista sai nimensä mukaisesti ihailla upeaa näköalaa yli pimenevän kaupungin, vaikka kuudelle hengelle ei ikkunapöytää enää järjestynytkään. Ruoka oli hyvää, vaikka ei mieliinpainuvaa, ja tarjoilu ystävällistä, huomaavasta ja viileän asiallista. Seura oli kuitenkin se joka kruunasi illan: rakkaita ystäviä yli 40 vuoden takaa - tuttua, turvallista ja mukavaa. Vessajuttujakin viljeltiin...

Uusi tuttavuus oli Tallinkin ns. comfort-luokka eli maksaessaan matkasta 20 euroa ekstraa/siivu pääsee ylimmän kerroksen rauhalliseen ja tilavaan keulaan mukaville sohville kahvin ja pikkupurtavan äärelle. Mennessä se todella kannatti, sillä laiva oli tupaten täynnä nuoria, jotka olivat menossa HalooHelsinki!-bändin Viron keikalle. Comfort tarjosi myös ilmaiset lehdet ja toimivan nettiyhteyden.

Ennen juhlaillallista Ukin ja minut yllätti nälkä ja poikkesimme hotellin vieressä olevan Reval-ketjun kahvilassa Muurivahe-kadulla (täällä). Matkan toinen uusi tuttavuus osoittautui kotoisaksi, lämminhenkiseksi paikaksi, jossa oli suloinen ja äärestystävällinen nuori naistarjoilija ja herkullista ruokaa: Ukki iloitsi maukkaasta katkarapupastasta ja minä taivaallisesta vuohentuustosalaatista, jonka juju oli juuston karamelisointi. Tänne toistekin!

Matkan yllätys odotti illalla hotellihuoneessa. Respan tytöt olivat huomanneet syntymäpäiväni ja ennen nukahtamista herkuttelimme Ukin kanssa virolaisella juustokakulla - nam.

Mukava pikareissu mukavassa seurassa! Kutsuva kaupunki edelleen...

Päivällä Reval cafen karamelisoitua vuohenjuustoa.

Illalla Horisont-ravintolan näkymiä.

Aamulla Comfort-luokan maisemia - ison laivan pieni keula.

2 kommenttia:

  1. Sitä niinkuin reissataan alvariinsa... hih. Kiva kuva tuo viimeinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinnassa tulee todella käytyä lähes akvariinsa...

      Poista