Viime viikolla pistäydyin Lahdessa ja yövyin perinteikkäällä Seurahuoneella (täällä), joka nykyään kuuluu Sokos-hotellien ketjuun. Ravintolatoiminnan 1871 aloittanut Lahden Seurahuone muutti nykyiselle paikalleen Aleksanterinkadulle vuonna 1932, jolloin kivitalon ylemmät kerrokset jo toimivat majoitustilana.
Huoneessa eikä palvelussa ollut moitteen sijaa, mutta ehdottomasti hotellin parasta antia oli aamiainen - ehkäpä jopa parasta Suomessa. Kaikki tarjottava oli tarkkaan mietittyä, tuoretta ja herkullista peruskahvista lähtien - ajatellusti tarjolle laitettua. Onnistunut leipävalikoima, herkullisen rapea ja riittävän iso kroisantti, maukas kermainen juusto, muhkea porkkanakakku sekä silkinpehmeä, kiiltävä munakokkeli olisivat yksin pelastaneet minun aamuni. Entä kun buffet-pöydästä löytyi vielä tyrnimarja-mangotuoreshotteja, sopivankypsiä erilaatuisia meloneja ja viinirypäleitä sekä kulhollinen taikinaa, josta sai pöydässä itse paistaa rapeita vohveleita. Puhumattakaan lukemattomista muista herkuista, joista jokainen saattoi koota oman herkkuaamiaisensa.
Tilava linnamainen aamiaissali oli piste iin päälle. Ilmankos kuningas Kaarle Kustaankin kerrotaan yöpyneen Seurahuoneella hiihdon MM-kisojen aikaan kolmisen viikkoa sitten...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti