torstai 2. maaliskuuta 2017

Löyly talvella


Syyskuussa ihastuin Hernesaaren rannassa viime vuonna avattuun kahvila-ravintola Löylyyn (täällä ja täällä). Ystävänpäivänä testasimme Ukin kanssa Löylyn sisätiloja ja ravintolapalveluja. Eikä tarvinnut pettyä.

Ruuhkaisimpaan lounasaikaan onnistuimme ilman etukäteisvarausta saamaan kahden hengen ikkunapöydän. Olimme ajatelleet tilata jotain pientä purtavaa, mutta upea näkymä ja lähes pilvettömältä taivaalta paistava aurinko houkutteli maistamaan kolmen ruokalajin lounasta - 32 euroa. Alkuun saimme maittavaa linssikeittoa, pääruokana oli hauki-katkarapukakkuja, murskattua perunaa ja hernepyreetä. Etenkin kuorineen murskattu ja voihin (?) sekoitettu karkea perunamurska ja pakastetuista (?) herneistä tehty upean värinen pyree oli herkullista. Jälkkärinä tarjoilu pieni kakku marjojen ja kinuskin (jota ei maistanut) kera oli pettymys.

Palvelu oli mieleenpainuvan ystävällistä. Viereiseen pöytään istunut pariskunta vaihtoi kahdesti pöytää sopivinta etsien - eikä mitään mutinoita henkilökunnan puolelta. Minäkin sain siirtää tuolini lähes kulkuväylälle, kun halusin paremman merinäkymän. Ja maksaessa lämpimästi hymyilevä miestarjoilija muisti vielä toivottaa hyvät ystävänpäivät.

Samainen tarjoilija kertoi, että edessä avautuvan Suomenlahden jääpeite oli sulanut edellisenä päivänä (13.2) lounaan aikana, joten saimme nauttia avonaisesta ja kimmeltelevästä merestä.


4 kommenttia:

 1. Löyly on vielä testaamatta mutta ehkä ensi kesänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervemenoa - valitse aurinkoinen päivä ja nauti merestä...

   Poista
 2. Hmm .. eipä ole tullut mieleen mennä Löylyyn näin talvella.. (kun sen kesällä katsastin). Ei mitenkään hullumpi ajatus. Sekä syömisen, olemisen että näköalojen takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Istahda ikkunapöytään ja naiti kevään ensisäteistä ja avonaisesta merestä! Ei mainos:):(

   Poista