torstai 10. maaliskuuta 2016

Tallinna tänään


Piipahdus Ukin kanssa Tallinassa. Laivalla kaksi tuntia per siivu, ja yö pienessä ja kodikkaassa Cru-hotellissa (täällä) Viru-kadulla Vanhankaupungin ytimessä. Ystävällinen henkilökunta ja ihana aamupala. Yksilölliset ja kivat huoneet, mutta huono äänieristys - ääntä naapurihuoneista, ei kadulta.

Laivoista Superstarissa on miellyttävämmät tilat - etuosan "tanssibaarissa" on avaraa ja mukavat nojatuolit - kuin Starissa, jossa melkein kannatta etukäteen varata paikka "gourmetravintolasta" ja syödä jotain pientä, taikka pyrkiä ns. comfort-luokan edessä oleville ikkunapaikoille 9. kerrokseen, minkä jonossa ryntäilevät muut eläkeläiset näyttivät jo tietävän. Ysikerroksen avarassa hampurilaisbaarissa selvisi myös hengissä, toisin kuin 8. kerroksen snackbaarissa, jossa väentungos ahdisti.

Keskiviikkona Tallinassa paistoi aurinko. Käveltiin Ukin kanssa Kalamajan rantaa Lentosataman museoon (täällä), jonka pysyvässä näyttelyssä pääsee tutustumaan mm. toisessa maailmansodassa palvelleeseen Lembit-sukellusveneeseen ulkoa ja sisältä. Hieno ja mielenkiintoinen kokemus! Museon erityisnäyttelynä on vielä maaliskuun ajan Kilpajuoksu maailman ääriin, jossa kuvin, filmein ja sanoin kerrotaan Scottin ja Amudsenin retkikuntien uskomaton tarina Etelänavan valloituksesta. Toinen retkikunta onnistui ja palasi, toinen saavutti etelänavan, mutta menehtyi paluumatkalla. Mummihan on hullaantunut seikkailijoiden tarinoihin (täällä ja täällä).

Illalla käveltiin vielä pari kilometriä pieneen, mutta ihastuttavaan Salt-ravintolaan (täällä) Vase-kadulle. Aamulla vanhusten jalat olivatkin sitten kävelystä jäykkinä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti