perjantai 11. maaliskuuta 2016

Herkkuja Tallinassa


Aurinkoinen Tallinna-päivä kului Ukin kanssa kävellessä (täällä) ja herkutellessa. Vinkkejä ravintoloista etsin netistä, mm. Liemessä-blogista (täällä). Hyvä lounas viinin kera nautittiin KaksKokkaa-ravintolan (täällä) ikkunapöydässä. Alkupalaksi jaettiin kampasimpukka-annos. Ihan ok, mutta ei voittanut Ukin mökillä loihtimaa annosta (täällä). Pääruoaksi valittiin molemmat paistettua kalaa - Ukille turskaa (alla) ja minulle kuhaa. Ukin annoksessa parasta oli uusista perunoista ja sipulista loihdittu lämmin perunasalaatti ja minulla kuohkea ja kevyt bearnaisekastike - jota oli riittävästi. Jätskijälkkäri jaettiin ja oli herkkua (alla).

Illalla olimme suunnitelleet kokeilla kehuttua fine dining -paikkaa ravintola Ö:tä, mutta kumpikin oli maukkaasta ja runsaasta lounaasta vielä niin täynnä, että päätimme jättää kokemuksen seuraavaan kertaan. Suuntasimme Stockmannin suunnalla sijaitsevaan Salt-ravintolaan (täällä). Yllätykseksemme pieni ravintola oli seitsemältä keskiviikkoiltana jo tupaten täynnä. Lupasivat kuitenkin järjestää meille pikkupöydän, jos syömme nopeasti - runsaassa tunnissa. Päätimme jäädä. Onneksi, sillä tunnelma oli kiva, palvelu erittäin ystävällistä ja ruoka herkullista.

Saltissa Ukki söi tosihyvän risoton - Ukin kehut painavat paljon, sillä Ukkihan tekee itse huippuhyviä risottoja. Minä otin mustekalaa: miehen peukalon paksuinen, kymmensenttinen paistettu lonkero, mutta murea ja maukas - lisänä makeita paistettuja minitomaatteja ja gorgonzolakastiketta. Yllättävä yhdistelmä, joka oli herkkua! Saltiin on pakko palata paremmalla ajalla ja varattava pöytä etukäteen!

Muuta matkan herkkua oli hotelli Crun aamupalapöydän makea tumma leipä, johon oli leivottu mukaan siemeniä ja hedelmiä, sekä Telliskiven Rival Cafen lehtevä rahkapulla (1,2 e).


Kaks Kokka -ravintolan turska-annos :):)


Kaks Kokka -ravintolan jälkkäri: kookosjätskiä ja päärynää, nam! 


Cru-hotellin aamupalaleipää :):)

2 kommenttia:

  1. Inna Vaara,hei. Veden suuhun herutteleva ja kattava kuvaus Tallinnan herkuista. Aterioiminen matkoilla on minusta aina parhaimpiin kuuluvaa antia ja jos missä, niin Tallinnassa osataan ruokaa valmistaa. Ravintolat viehättäviä paikkoja ja kaupunki täynnä historiaa. Hyvää kevättä ja kiitos kivasta blogistasi.

    VastaaPoista
  2. Kiitti kehuista, Friidu. Minäkin piipahtelen sivuillasi kuten olet ilmeisesti huomannut. Hyvä ruoka ja kiva ruokapaikka ovat nautinto, usein matkan kohokohtia. Mukavia reissuja!

    VastaaPoista