lauantai 19. maaliskuuta 2016

Naisten reissu


Parin viikon sisällä jo toistamiseen Tallinassa. Tällä kertaa Parasystävän ja Inan - toisen ikiaikaisen ystävän - kanssa. Mukavaa ja leppoisaa. Ei pahemmin kävelty, mutta nautittiin toistemme seurasta ja rupateltiin mukavia. Parasystävä ja Ina pelasivat korttia - Shanghaita - ja minä kudoin Inan aloittamaa sinistä sukkaa Inan kumppanin nelikymppiselle pojalle - Inan kädethän olivat kiinni Shanghain koukeroissa.

Torstaina syötiin herkullinen ja edullinen lounas ravintola F-Hoonessa (täällä) Telliskiven entisellä tehdasalueella, ja perjantaina ehdittiin vielä ajaa taksilla Karnaluksin jättihalliin (täällä) lankoja hipelöimään. Langoista parhaat olivat lähes Suomen hinnoissa, mutta valtava väri- ja laatuvalikoima. Parasystävän ja Inan kassit täyttyivät. Minä olin päättänyt, että mitään en osta, mutta ihan pakko oli ottaa ohut lilanpunainen kuviolanka ja ruusupuiset sukkapuikot - ja käyrä parsinneula, jolla Parasystävän mukaan lankojen päättely sujuu hujauksessa...

Yövyttiin Viru-keskusta vastapäätä olevassa isossa neuvostotyylisessä Tallink City -hotellissa. Mukavat, siistit ja rauhalliset yhdenhengen huoneet 50 euroa/nuppi. Aamiainen runsas, Cumulus-laatua. Plussaa kasvohoidot ja selkähieronnat!

Toistaiseksi Tallinasta löytyy joka reissulle vielä uusia, tutkimattomia paikkoja.

Ravintola F-Hoonen vuohenjuusto-alkupala punajuuripestolla

9 kommenttia:

 1. F-Hoone on tuttu lounaspaikka Tallinnan reissuilta. Ollaan syöty siellä kahdesti. Silloin kun me käytiin, niin muutamat nuoret työskentelivät siellä läppärit mukanaan. Joku oli uppoutuneena kirjaan. Kiva rento paikka, mukava tunnelma ja tosi hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Marjatta, rento paikka, jonne vanhuksetkin mahtuivat hyvin nuorten sekaan. Taidamme poiketa toistekin...

   Poista
 2. Olisipas mukava lähteä Tallinnaan pitkästä aikaa. Onhan siitä jo 7 vuotta hurahtanut! VOU!! Tallinnassa on niin kivoja ravintoloita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tallinasta löytyy vähän erilaista tarjontaa kuin Helsingistä, ja pääosin ruokailee selvästi halvemmakla kuin Helsingin ravintoloissa. Netistä ja blogeista löytyy kivoja vinkkejä Vanhankaupungin ulkopuolisista paikoista. Helpompi uskaltaa kun tietää että joku muukin on käynyt.

   Poista
 3. Voi mä olen haaveillut Tallinnan matkasta pitkään! Joskus pikkutyttönä ollut kerran. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt reissuun! Tallina yllättää positiivisesti, kun uskaltautuu Vanhankaupungin ulkopuolelle. Kaunista ja rähjäistä rinnakkain.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Näyttää ja kuulostaa rennolta ja onnistuneelta reissulta! Mä en ole kovin innokas ulkomaanmatkustaja, mutta Tallinna voisi olla kiva lähialueen kohde. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallina on helppo etelän matka! Ja keväällä siellä on kiva kävellä ja istua ulkokuppiloissa. Ja ajaa esim kakkosen ratikalla päätepysäkiltä toiselle ja kävellä toisessa päässä jossa kaunis Kadriorg-puisto.

   Poista