maanantai 3. joulukuuta 2012

Sukuretki Tallinnaan

Thaimaa peruuntui, mutta olimmehan pari viikkoa sitten Tallinassa!! Kiva porukka: sisko, 83 v. äiti, 75 v.(?) äidin sisko, kaksi Turun serkkua ja minä. Mentiin Siljalla, yövyttiin ihanassa Telegraf-hotellissa (herkkuaamupala) ja koluttiin himokutojaserkun opastuksella käsityömessuilla. Serkut ostivat pusseittain lankoja ja pellavakangasta ja ruisleivän juurta. Sisko tyytyi katselemaan ja minä ihastelin sukkia, niinkuin ei kotona piisaisi. Mutta kahdet piti ostaa, kun en vielä itse osaa neuloa niin ihania. Toiset lähti paketissa Röbölle Lontooseen ja toiset jäi minulle ihasteltavaksi (kuvassa). Ovat luonnonväreillä värjätyistä langoista, kaunista ja rauhoittavaa. Nyt paljastui Röböllekin että eivät olleet äidinneulomia, onneksi kuulema tulivat tarpeeseen koleassa Lontoon kämpässä.

Syötiin Tallinan Venekadulla siskon vinkkaamassa Ribe-ravintolassa (täällä). Iloinen rouvaseurueemme sai mukavaa palvelua ja hyvää ruokaa. Vanhat äidit piffasivat - muka etukäteisjoululahjoina. Liekö enää kuukauden päästä muistavat? Alkuun saimme keittiön terveiset, pienet lusikka-annokset. Äidinsisko hörähti suomeksi, että tarvittais suurennuslasi. Äkkäävä miestarjoilija ojensi äidinsiskolle nopeasti ison suurennuslasilevyn annoksen päälle!!

Päätettiin toistaa matka keväällä ja pyytää mukaan myös äidin toinen sisko (80 v.) ja tämän aikuistyttö. Että tätä odotellessa. Huhtikuu tuntuu sopivan kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti