perjantai 14. heinäkuuta 2023

Kaunista sisällä ja ulkona II


Toinen Tilalla asuvista tyttäristäni - Opiskelijatyttö - asustaa tilan isoa päärakennusta, jota olen valokuvannut usein niin sisältä kuin ulkoa. Kesäkuussa 2023 kuvasin Lontoontytön Tönöä - tilan piharakennusta - parilla valokuvalla  ”sisältä ja ulkoa” (täällä). Joten tässä pari lisäkuvaa päärakennuksestakin tyyliin ”sisällä ja ulkona”. 

Tänä kesänä Opiskelijatyttö on kunnostanut rakennuksen kaunista, vanha-aikaista verantaa eli lasikkoa. Tarvittaessa lasikkoon mahtuu myös pitkä pöytä, joka vetää yli kymmenen henkeä eli Tyttären ystäväporukka tai suurperheemme :) 

Veranta aukeaa suoraan ison talon suojaisalle pihalle, jossa kävelee ja väliin oleileekin piharakennuksissa majoittuvia matkailijoita. Alkuun ajattelin, että pihalla olevat ihmiset ”häiritsevät” lasikossa istujia. Mutta yllättäen näin ei ole, vaan verannalla istuja tuntee olevansa piilossa häiritseviltä katseilta. Vieraillessani viimeksi Tilalla söimme Tyttärien kanssa pari myöhäistä illallista ilta-auringon valossa verannan suojissa. Rauhallista ja idyllistä. 

Vähitellen suuren päärakennuksen kaikki tilat tulevat käyttöön. Toki se vaatii paljon intoa, osaamista, aikaa ja rahaa - ei muuta :):)

2 kommenttia:

  1. Kaunista oli myös ulkona kesäkuussa, kun asustin yhden yön ikkunan takana sijaitsevassa punaisessa 1760-?luvulta peräisin olevan talon siinä osassa, joka käsittää ison tupakeittiön ja kaksi makuuhuonetta. Opiskelijatyttö kertoi, että taloa oli korjattu museoviraston valvonnassa. Pihapiiri on tosiaan suojaisa isojen puidenkin ansiosta. Hyvin nukuin :) MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun viihdyit Tilalla. Piipahda toistekin :) Ehkä törmätään sielläkin, kuten usein on viime aikoina käynyt Punavuoren kaduilla. Kesäterkuin InnaAnni

      Poista