tiistai 14. heinäkuuta 2020

Taulu - häälahja 1951


Martta Wendelinin (1893-1986) kukkataulu on ollut vuosia tuvan seinällä Salon mökillä. Viikonloppuna äkkäsin, että sehän sopii kuin nakutettu Punavuoren kaksioon. Ukkikin suostui - saahan hän hankkia tilalle mieleisensä taulun :):)

Kukkataulun taakse Äitimuori on tutulla käsialallaan kirjoittanut: ”Martta Wendelinin häälahja Hetalle ja Eskolle 1951” Kuvataiteilija Wendelin oli Äitimuorin Alma-äidin ystävä, ja taulu hänen lahjansa vanhemmilleni eli Alman tyttärelle ja tämän miehelle.

Taulu löysi heti paikkansa Punavuoresta sohvan yläpuolelle pingoitetun Marimekon kankaan (täällä) vierestä. Ja Wendelinin taulun alle sopi hyvin Alma-mummin perintönä minulle kulkeutunut surumielinen talvimaisema (täällä), joka levottomana etsi ripustuspaikkaansa.

Punavuoren kaksion seinät alkavat pikkuhiljaa täyttyä. Onneksi en ole aktiivinen taiteen keräilijä :):)

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Olipa kiinnostava postaus. Martta Wendelin seura Tuusulassa kerää tietoa Martta Wendelinin taiteesta. Olisi hienoa, jos ilmoittaisit näistä tauluista seuran www-sivujen kautta.https://www.marttawendelin.fi/yhteystiedot/teostietojen-lahettaminen/
  ystävällisin terveisin Martta Wendelin seuran ja Tuusulan taidemuseon puolesta Päivi Ahdeoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Päivikki, nyt vasta huomasin postauksesi. Kiitos viestistäsi. Museon intendetti lähestyikin minua sähköpostilla vuodenvaihteessa. Aikeissani oli vastata, mutta se harmikseni unohtui. Hyvä kun huomasin tämän viestisi edes nyt, ja lupaan palata intendentin yhteydenottoon. Ihan mielelläni kerron tästä ja toisesta minulla olevasta Wendelinin taulusta museolle :)

   Poista
 2. Hei, jos ehdit vastata museolle Tuusulaan olisi hienoa!

  VastaaPoista