maanantai 3. kesäkuuta 2019

Poika yökylässä


Pari viikkoa sitten olimme sopineet, että Yhdeksänvuotias tulee yökylään Ukin ja Mummin mökille kesäkuun ensimmäisenä lauantaina juhlistamaan jalkapallohullujen isovanhempiensa kanssa Mestareiden liigan finaaliottelua Liverpool - Tottenham. Suunnitelmissa oli ostaa futisherkkuja (??) ja valvoa koko yö (??). 

Perjantaina Yhdeksänvuotias sai yllättäen paremman tarjouksen: Luokkakaveri pyysi yökylään Länsi-Suomessa olevalle mökille - katsomaan futisfinaalia! Tämän takia Ukin ja Mummin mökkivieras vaihtui pikkuveljeen - yhtä tervetullut Poika.

Kuusivuotiasta ei jalkapallo kiinnosta. Hän tykkää piirtää tarkkoja kuvia hävittäjäkoneista ja katsella Ukin kanssa videolta metsätyökoneita. Ja seikkailla metsässä. Tämän kertaisella metsäretkellä kuuntelimme tiltalttia ja käkeä - ensi kertaa tänä kesänä. Tuntuu että käet kukkuvat nykyään kerralla paljon pidempään kuin omassa lapsuudessani. Silloin jäljellä olevia elinvuosia laskettiin käen kukunnasta, joten viitanneeko muutos pidentyneeseen elinikään :):) Näimme myös suoalueen reunalla viisilapsisen joutsenperheen - sekin kesän ensi kohtaaminen. Ja löysimme pienestä purosta naapurin eläkeläismiehen kunnostaman pienen vesimyllyn. 

Mummosta lauantain finaaliottelu osoittautui niin tylsäksi, että puolessa välissä uni vei voiton. Varsinkin kun ottelua tuli pakosta verrattua Suomen jääkiekkojoukkueen toukokuisiin huimiin Latvia-matseihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti