keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Palma de Pyy


Keski-Eurooppaan on tulossa vuosikymmenen helleaalto, mutta Suomeen luvataan loppuviikoksi sateista ja viilenevää. Tiistaina oli vielä lämmintä ja aurinkoista, minkä kunniaksi päätimme Ukin ja Opiskelijatytön kanssa kokeilla merenrantaterassilla varustettua ravintola Pyysaarta (täällä) pienellä Pyysaarella Laajasalon kupeessa.

Ja olipa kiva tuttavuus. Kivointa oli ravintolan mutkaton fiilis ja aivan meren äärelle rakennettu, rento terassi, josta lähietäisyydeltä sai seurata vilkasta veneliikennettä kapeassa Tullisaarensalmessa Laajasalon ja Kulosaaren välissä. Yhtään aurinkovarjoa terassilla ei näkynyt, joten auringon porottaessa länteen avautuvalla terassilla saattaa kaivata enemmän suojaa.

Ravintola Pyysaari - tunnetaan myös nimellä Palma de Pyy - on perustettu alkujaan ruokkimaan olympiapurjehtijoita vuonna 1952. Siitä lähti kesäisin auki oleva ravintola on säilyttänyt lähes entisen asunsa ja osin ruokalistansakin. Listalta löytyy sillivoileipää, sipulipihviä ja oopperaleipää sekä runsas juomavalikoima kuohuviinistä konjakkiin. Tiistaina tilasimme paistettua lohta, joka perinteisine voiperunoineen ja tillikastikkeineen maistui kaikille kolmelle.

Käydessä pikkuruisella Pyysaarella ja sen ravintolassa maakrapukin saa nauttia viereisen kauniin Tullisaaren puistoalueen lisäksi aina niin lumoavasta merestä. Maakrapu pääsee saarelle pientä siltaa pitkin jätettyään autonsa Aino Achteen huvilan parkkipaikalle ja käveltyään vajaan kilometrin Tullisaaren hiekkapolkuja.


Palma de Pyyn paistettu lohi

2 kommenttia:

  1. Ihanan ruokapaikan olet jälleen kerran löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä tuntuu riittävän pääkaupunkiseudulla loputtomiin. Ja hyvä niin.

      Poista