lauantai 11. toukokuuta 2019

Levada Nova


Kun Levada do Moinhoa (täällä) on kävellyt noin viisi kilometriä, ei voi olla huomaamatta oikealla vuorenrinteessä kohoavia jyrkkiä portaita. Nämä 129 puuporrasta johtavat samassa rinteessä hieman ylempänä kulkevalle kastelukanavalle - Levada Novalle.

Kiivettyään levada Novalle voi valita, palaako takaisin Ponta do Soliin ylempää Novaa vai alempana kulkevaa Moinhoa pitkin. Oppaamme suositteli pysymään Moinholla, koska Novalla on kuulemma useita jyrkkiä, mutta aidattomia kohtia. Pari ryhmäläistä päätti uhata oppaan neuvoja ja palasivat lähtöpaikkaan levada Novan kautta. Kävelyn jälkeen he totesivat Novan olleen heistä täysin kulkukelpoinen ja riittävän turvallinen.

Oppaan siunauksella kävelimme kaikki puolisen kilometriä levada Novalla ennen ohjeen mukaista laskeutumista takaisin levada Moinholle. Näin näimme levadan yli laskevan upean vesiputouksen ja mielenkiintoisen luolaston. Jo tällä lyhyellä matkalla oli joitakin aitaamattomia, jyrkkiä kohtia, joten korkeuskammoisimmat ryhmästämme joutuivat kääntymään takaisin ennen putouksia.

Onneksi en herkästi pelkää korkeissa paikoissa, sillä putousten alta käveleminen oli jännää...4 kommenttia:

 1. Kiitos upeasta kuvakollaasista ja nojatuolimatkasta, josta käsin oli näin korkeanpaikankammoisenakin rentoa katsella komeita maisemia!
  Kiusallinen ominaisuus, johon sitkeä siedätyshoito on onneksi asteittain tuonut helpotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levadoilla kohtaa Madeiran monipuolista ja kaunista luontoa. Hyvä kun pitävät reittejä kunnossa, jotta turistikin saa nauttia...

   Poista
 2. vihdoinkin pääsin paneutumaan Madeiran postauksiisi, oli todella mukavaa lukea niitä ja muistella siinä samalla hieman omaa reissuakin muutaman vuoden takaa. itse asiassa meillä oli tarkoitus mennä nyt keväällä uudelleen, mut suunnitelmiin tuli muutos ja nyt sit odottelen josko ensi keväänä pääsisimme Madeiralle toistamiseen. nuo levada kävelyt ja upeat puutarhat ehdottomasti on myös mun juttujani, shoppailusta en piittaa edes lomalla. kiva vinkki tuo Desingkeskus. oli helppo nähdä Sinut lepäämässä silmät kiinni divaanilla nauttimassa raikkaasta merituulesta!
  reissusi tuntui kaikinpuolin onnistuneelta, kiitos näistä mielenkiintoisista postauksistasi:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, kiva jos viihdyit Madeira-juttujani lukiessasi. Toivottavasti pääset ensikeväänä matkaan, saari on ihana lomakohde kävelyä, luontoa, puutarhaa ja kukkia rakastaville. Ja kevät ehkä juuri parhainta aikaa.
   Ihania keltaisia vuokkoja blogissasi! Suomen kevät on myös ihana, ja sen herkkyyttä ja kasvuvoimaa on vaikea panna paremmaksi. Nautitaan keväästä ja alkukesästä, Inna

   Poista