perjantai 10. toukokuuta 2019

Levada do Moinho


Tanssin tiimellyksessä ehdimme Madeiralla kävellä myös parilla levadalla. Matkatoimiston järjestämistä ryhmäretkistä tanssiopemme valitsi kolmen tunnin kävelyn Funchalin länsipuolella olevalla Moinhon levadalla, josta poikettiin pikkumatka Levada Novalla. Yhteensä noin kymmenen kilometriä.

Opaskirjoissa Ponta do Solin rantakaupungin läheltä alkavaa Levada do Moinho kuvataan keskitason kävelyreittinä. Ainakin edestakaisin kulkemamme 5 km olivat yllättävän helppokulkuista ja hyväkuntoista kastelukanavan reunaa - ennemminkin easy-luokitusta. Ei korkeita nousuja eikä laskuja ja jyrkännepaikat tukevasti aidattuja.

Viimeksi olen kävellyt Madeiran levadoilla vajaa 10 vuotta sitten. Mielessäni on vain positiivisia kävelymuistoja, mutta silti olin unohtanut miten ihanaa levadakävely on. Nautin joka hetkestä. Varsinkin kun jättäydyin kävelemään ryhmän perälle, jolloin ei tarvinnut hermostua kuvitelluista niskaanhengittäjistä.

Moinho tarjosi pääosin vuorenrinnettä kiemurtelevan levadan, kastelukanavassa voimalla virtaavaa vettä, vehreitä laaksoja ja vuorenrinteitä. Palsamia sekä ruumiille että mielelle.




2 kommenttia:

  1. Vaikuttavaa, kaunista. Minullekin hiukan tuttua monien vuosien takaa.

    VastaaPoista