tiistai 21. toukokuuta 2019

Kesää Kampelassa


Uutelan paripöytäinen Kampela muuttuu kesän tullessa satapaikkaiseksi (?) ulkoilmakuppilaksi. Pieni, intiimi talvikahvila (täällä) levittäytyy tällöin laajalle Vuosaaren Urheilukalastajien venesataman rantaan ja vuonna 2009 avatun Aurinkolahden kanavan suulle.

Kirjaimellisesti veden töyräällä olevista ulkopöydistä on mukana seurata edessä avautuvan vilkkaan pienvenesanataman tapahtumia, vastapäätä näkyvän pienen Sourttion niemen elämää ja niemen takaa pilkottavia auringonottajia, jotka jo toukokuussa alkavat vallata hyvinhoidettua Aurinkolahden hiekkarantaa.

Nimien alkuperästä kiinnostuneena selvitin, että niemen nimi Suorttio on ilmeinen väännös niemen ruotsinkielisestä nimestä Svartö. Laiskempikin kävelijä jaksaa kiertää pienen Suorttion, jolloin voi ihmetellä sen vieressä olevaa pikkuruista ja puutonta kallioluotoa, joka nykyään on lyhyellä penkereellä yhdistetty uimarantaan. Sillä on hauska nimi - Filbunken eli Viilipunkka.

Kampelan kahvila ja viereinen Aurinkolahden uimaranta - puhumattakaan kahvilan takaa alkavasta Uutelan ulkoilualueesta - ovat Itä-Helsingin retken kohokohtia. Ei yhtään hassumpia paikkoja nykyiselle punavuorelaisellekaan :):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti