perjantai 5. huhtikuuta 2019

Silta Saareen


Merisataman edessä kivenheiton matkan päässä Kaivopuiston rannasta on kolme pientä, toisiinsa yhteydessä olevaa saarta: Liuskasaari, Liuskaluoto ja Uunisaari, jonka pieni, kapea ja matala kanava jakaa Eteläiseen Uunisaareen ja Pohjoiseen Uunisaareen. Kesäisin kuhunkin saareen pääsee tiheästi kulkevalla yhteysaluksella ja talvisin lyhyttä ponttoonisilta pitkin. Jokaisessa saaressa on myös kahvila/ravintola, joista vain Uunisaaren kuppila on auki ympäri vuoden - Liuskasaaren HSS Paviljong ja Liuskaluodon Skiffer toimivat vain kesäisin.

Olen asunut jo kokonaisen talven Punavuoressa ja lähes päivittäin kävellyt Kaivopuiston rannassa, mutta ponttoonisilta on jäänyt kokeilematta. Vasta huhtikuun aurinko ja valoisat aamut pakottivat minut viimein poikkeamaan peruskoirareitiltäni pitkin parisataa metristä siltaa ensin Uunisaaren ja sieltä Liuskasaareen. Ja kyllä kannatti. Merta ja sileitä kallioita rakastaville upea paikka.

Huhtikuisen saarivisiittini kruunasi kahvila/ravintola Uunisaari, jossa on isot ikkunat (lähes kuin lasiseinät) ja iso aurinkoterassi sekä pehmeän rasvainen kroisantti ja hyvä kahvi. Seitsemältä aukeava kahvila palvelee kävelijöiden ja kesäuimareiden lisäksi saaressa sijaitsevan saunan aamukylpijöitä - ravintolana Uunisaari toimii vain tilauksesta.

Puhtaanvalkoinen joutsenparikin viihtyi Uunisaaren rannassa, vaikka rantakallioiden ja -kivien vahvat vihreät raidat ja rantavedessä kelluvat vihertävät möykyt kielivät mahdollisista leväongelmista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti