sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Pääsiäiseni


Yli kolmekymmentä vuotta olen viettänyt lähes jokaisen pääsiäisen Salon mökillä erilaisilla perhe-, suku- ja ystäväyhdistelmillä. Tänä vuonna mökillä kävivät kolme viidestä lapsestamme, yksi Vävypoika, yksi avominiä ja kaikki neljä lastenlastamme. Yövieraiksi jäivät Opiskelijatyttö, Opiskelijapoika perheineen sekä Esikoisen kaksi vanhinta Pikkupoikaa.

Pääsiäisemme oli haravointia ja kukkapenkkien rapsuttelua sekä saunomista ja paljuilua. Kävelyä ja kuikkien, sitruunaperhosten ja leppäkerttujen tarkkailua. Pikkuautoja ja legoja, tulppaaneja ja sinivuokkoja sekä lammasta, savukalaa ja suklaamunia. Ja tietenkin settiin kuului myös Salon retki torikahveineen ja kirpputoreineen. Ja paljon päiväunia.

Pääsiäinen on siirtymäriittimme kesään. Summertime - and the living is easy...


4 kommenttia:

 1. Yhteinen perheaika kuulostaa hyvältä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaan sitä porukkaa kerääntyy välillä valtavasti, jos/kun kaikki tulevat paikalle. Nykyään useimmiten kokoonnummekin pienemmillä kokoonpanoilla, jotta jokaiselle on aikaa...

   Poista
 2. perinteiden lisäksi lapsenlapset tuovat uusia asioitakin mummin elämään;)
  tää myöhäinen pääsiäisen aika huhtikuun lopulla on aina ollut mieleeni. yleensä silloin suuntaamme eka kertaa talven jälkeen maalla, niin nytkin tulimme pohjoisesta suoraan tänne pääsiäisen viettoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tästä myöhäisemmästä pääsiäisestä, vaikka vappu tuleekin lähes heti perään. Mutta se ei minua haittaa... Aurinkoa Salossa, jee!

   Poista