perjantai 12. huhtikuuta 2019

Kylässä


Torstaina kävin Espoon kaupunginteatterissa katsomassa yhden nykytanssin klassikoista Rosas danst Rosas, joka on belgialaisen koreografi Anne Teresa de Keersmaekerin tanssiteos vuodelta 1983. Neljä naistanssijaa liikkuivat lavalla tauotta puolitoista tuntia toistaen kurinalaisessa järjestyksessä teknisiä, hyvää kehonhallintaa vaativia, monotonisia liikkeitä - väliin vain äänekkään hengityksen säestämänä. Hypnoottista ja lumoavaa katsottavaa. Tykkäsin.

Ennen esitystä kävin syömässä Tapiontorilla ravintola Kylässä (täällä). Olen monesti kävellyt Tapiolassa asuvan Äitimuorin kanssa vuonna 2014 avatun ravintolan ohi, mutta vasta nyt poikkesin sisälle syömään. Sopusuhtainen tila, jonka valtavista ikkunoista valo tulvii kauniisti sisään. Onneksi ikkunoita ei ole peitetty!

Torstain alkuillasta asiakkaita oli mukavasti ja tarjoilu toimi ystävällisesti ja sutjakkaasti. Ja viinilista näytti asiaatuntemattomasta asiantuntevalta :):) Lyhyeltä pääruokalistalta en tahtonut löytää mieluisaa annosta, ja lopulta päädyin perusjuttuun eli paistettuun loheen. Ihan ok valinta, vaikkei kummemmin hätkähdyttänytkään. Jälkkäriksi herkuttelin tyrniparfeella, jonka makeutta lisäsi kinuskikastike ja iloisena yllätyksenä lautaselta löytyi myös porkkanamuruja. Avecina portugalilaista portviiniä tulevan Madeiran matkan kunniaksi :):)

Kyläilyn jälkeen istui mielellään täydellä vatsalla ja vain seurasi sivusta nuorten tanssijoiden antaumuksellista ja hikistä esitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti