keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Salon salonki


Käydessäni eilen Salossa äkkäsin Inkerinkadulla Kultainen tuoksu -nimisen kahvilan (täällä). Nimi toi mieleeni kiinalaisen, mutta oven takaa löytyi umpisalolainen konditoria. Ja iso puolipyöreä kaunis sali, jota reunusti kymmenkunta ikkunaa. Vaatimattomasti kalustettu kahvila ei mielestäni hyödyntänyt riittävästi upean ja valoisan tilan mahdollisuuksia.

Yli 60 vuotta vanha rakennus on toiminut mm. peltisepänliikkenä ja varastorakennuksena. Kahvila-konditoriaksi se kunnostettiin vuonna 2005. Tiistai-iltapäivänä Kultainen tuoksu oli lähes tyhjä. Ystävällisen myyjän mukaan saliin mahtuu kuutisenkymmentä istujaa, mutta eilen salissa minun lisäkseni kahvitteli vain neljä naista. Elantonsa kahvila saaneekin pääosin pitopalvelutoiminnasta.

Kaunis rakennus, valju sisus ja tavanomainen tarjonta.

Pitopalvelun herkkiä Brysselin pikkuleipiä

2 kommenttia:

  1. Olipa raju arvostelu - mutta ilmeisesti aiheesta. Voisi kuvitella tuommoisessa rakennuksessa olevan arvoisensa sisustuksen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kokenut arvostelua itse niiiin rajuna. Lähinnä ehkä odotuksissani oli kotoisa pieni ja inttiimi konditoria, joten ison tilan kolkkous yllätti... Ja olen ajatellut kun olen postannut useita kehuvia kuppila/ravintolajuttuja, niin ehkä täytyy mukaan laittaa myös pettymyksiä....

      Poista