maanantai 9. tammikuuta 2017

Mökkielämää


Mökillä - Minä ja Muru. Minä istun tutussa ja turvallisessa, vanhassa mutta mukavassa samettinojatuolissa, jonka väriä kuvaa parhaiten "paleltunut vihreä" eli väri mitä mökkimetsä oli täynnä ennen kymmensenttistä lumipeittoa. Muru nautiskelee kerälle käpertyneenä sylissäni.

Radiossa viiden uutiset ja ulkona säkkipimeää. Ennen joulua Murun alkuillan pissikävelyllä saattoi mökkitietä edetä vain satakunta metriä, minkä jälkeen ei nähnyt enää mitään. Hämmentävää miten paljon lumipeite valaisee jopa pilvisenä iltana. Tänään asumatonta ja valotonta tietä voisi rauhassa kävellä jopa päätielle ilman että törmäisi puuhun tai tienpientareeseen - silmien totuttua hämäryyteen.

Jätän kävelyn kuitenkin väliin, ja jatkan istumista paleltuneen vihreässä tuolissa. Murukin nukkuu, eikä näytä kaipaavan senttiäkään ulos. Ilta taitaa mennä radion, kirpparilta ostettujen lehtien ja kutimen - Angry birds -pusakka Pikkupojille - sekä telkkarin ja teen parissa. Ja Ajatusten. Ehkä herkuttelen valkosuklaapäällystetyillä cashewpähkinöillä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti