tiistai 24. tammikuuta 2017

Pirjon tango

Sunnuntaina olin Pirjo Kärnän (täällä) tangon alkeissa. Miksi alkeissa, kaikka olen käynyt tanssitunneilla jo lähes neljä vuotta? Ensinnäkin tuli halu tanssia eikä muissa tutuissa treenipaikoissa ollut kiinnostavia tanssilajeja samaisena sunnuntai-iltana. Toiseksi koen mielekkääksi perusasioiden kertaamisen ja joka kerta alkeita kerratessani olen myös oivaltanut jotain uutta. Kolmanneksi tanssiminen on joka tasolla kivaa ihmisten kanssa olemista ja fiilis paljon omasta mielestä ja asenteesta kiinni. Ja Pirjo on kiva ja helposti lähestyvä ope!

Tunnilla oli normaalista poiketen tavallista enemmän oikeita aloittelijoita, jotka olivat todella ekaa kertaa tangoa opettelemassa. Hyvä näin - tuntihan oli alkeistunti ja kiva kun tanssi kiinnostaa. Mutta tämän takia Pirjo opetti koko kaksituntisen lähes pelkkää perusaskelta. Ja ekaa kertaa treenihistoriassani ajoittain jopa kyllästyin. Onneksi Pirjo välillä valitsi minut opetuskaverikseen, mikä tietenkin hiveli mummon itsetuntoa.

Omassa harjoittelussani yritin sunnuntaina sitkeästi keskittyä hallitsemaan keskivartaloa ja astumaan pitkiä, ei-harottavia taka-askelia. Vaikeaa, vaikeaa ja vaikeaa. Harjoitteluani ei helpottanut yhtään se, että puolet viejistä oli - kuten mainitsin - aloittelijoita. Vanhojen viejien joukossa oli yksi gentlemanni, jonka alkuaikoina koin lähes tangotaituriksi, mutta joka nyt tuntui aika kömpelöltä ja osaamattomalta viejältä. Josko minä olin kolmessa vuodessa edistynyt, mutta hän pysynyt paikallaan...

Olen harjoituksissani viimein ilmeisesti tullut siihen vaiheeseen, että alkeisjatko- ja (helpoissa) jatkoryhmissä pystyn oppimaan eniten - ja nauttimaan eniten. Ja löydän myös tasooni paremmin sopivia viejiä.

Tämän jälkeen jää uupumaan vielä postaukset Maijan tangosta ja Jyrkin tangosta... (täällä)

2 kommenttia:

  1. Hienoa, että tiedostat jo ettei alkeistaso ole enää sinua varten. Ja haasteita täytyy asettaa itselle. Muista vaan millaisen haasteen otit kun aloitit tuon tanssiinopettelun. Et kai halua jäädä junnaamaan paikoilleen.. ethän.

    VastaaPoista