maanantai 19. joulukuuta 2016

Yllättäjä mökillä


Kaktus oli unohtunut mökin astiahyllyn kulmaan - kuivahtanut ja nahjustunut. Marras- ja joulukuussa Ukki on käynyt ja asustellut mökillä, muttei ollut huomannut kaktuksen kukkimista. Minä piipahdin pitkästä aikaa viime viikonlopulla, ja heti huomasin upeat kukat. Kastelin ja ihastelin.

Netistä löytämäni tiedon perusteella mökin kaktus on ilmeisesti kuitenkin marraskuunkaktus eikä aito joulukaktus. Esimerkiksi Unikon nurkka -blogin (täällä) mukaan joulukaktuksen lehdet ovat sakarattomat ja kukat symmetriset, kun marraskuunkaktuksella on lehdissä sakaroita ja kukat ovat enempi epäsymmetriset, kuten mökkikaktuksellamme. Ja tiesinhän tämän jo aiemminkin, vaikka olin unohtanut (täällä ja täällä).

Kaikesta huolimatta rakastan tätä jouluna kukkivaa marraskuunkaktustani!

2 kommenttia:

  1. Kaktuksilla on tapana kukkia, kun ne unohdetaan (jätetään rauhaan). Meillä on nuppuja marraskuunkaktuksessa, jouluksia avautuu. Se on juuri samanlainen kuin tuo teidän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada yllätys jouluksi! Jotenkin ikääntyessä olen kiintynyt kaktuksiin. Ilahtuu, kun huomaa nuppuja lehtipäissä ja ilolla seuraa niiden avautumista!

      Poista