perjantai 16. joulukuuta 2016

Hulluna hyasinttiin


Jos voisin vapaasti valita, kotini olisi jouluna täynnä tuoksuvia hyasintteja - muistoja lapsuuden jouluista. Ehkä kuitenkin valkoisia ennemminkin kuin lapsuudenkodin vaaleanpunaisia. Mutta kun en voi valita. Ihana ja voimakas tuoksu saa minut välittömästi aivastelemaan ja silmät ja nenä alkavat kutista ja vuotaa. Allergia - jouluallergia :):)

Minun on tyytyminen tulppaaneihin - jotka nekin tosin ovat perinteisiä ja vaatimattomia - taikka joulutähtiin tai -ruusuihin. Ja onneksi viime vuosina kauppoihin on tullut paljon uusia, aiemmin Suomessa tuntemattomia joulukukkia.

Eihän muissa kukissa  mitään vikaa ole, mutta kun hyasintti on minusta se ainoa oikea joulukukka - Joulun tuoja.

Lisäys 18.12: Radiossa puutarhuri kertoi, että hyasinteista siniset tuoksuvat eniten ja valkoiset vähiten. Eli pitäisikö sittenkin kokeilla...

2 kommenttia:

 1. Hyasintteja näkee enää kukkakaupoissa, kun kaikki ovat allergisia. Hyasintti ja kesällä tuomi ovat myös minulle aivan liian voimakkaita.
  Miksi lapsuudessa ei edes puhuttu allergioista, ei vielä 70-luvullakaan. Meillä oli aina hyasinttikori joulukukkana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun viestittelit itsestäsi, Marjatta! Niin, eihän silloin meidän lapsuudessa "kukaan" ollut allerginen joulukukille, ja tuskin milleen muullekaan... Pitääkin vähä selvittää asiaa...

   Poista