keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Ute i Stockholm


Tukholmassa oli kylmää ja tuulista, mutta onneksi ei satanut. Jalkaan lenkkarit ja päälle kaikki mukana olleet vaatteet - Mummin yövillatakkikin - ja suuntana puutarhakävely Södermalmilla. Metrolla Skanstulliin ja kävellen Årstavikenin rantaan, josta alkoivat rehevät ja hyvinhoidetut Eriksdalslundenin ja Tantolundenin siirtolapuutarha-alueet. Kävelimme Ukin kanssa pikkuteitä ja polkuja noin neljä kilometriä Hornstullille, josta iltapäivällä palasimme bussilla nro 4 lähtöpisteeseen.

Arkipäivänä puutarhamökeissä oli vain joitakin asukkaita, joten pihoja saattoi rauhassa ihailla ja valokuvata. Monenkirjavia pikkutaloja ja palstoja, joista monista upeat näköalat Årstavikenille. Mukavaa vaihtelua keskustan kaupoille ja museoille.

Muissakin Södermalmin puistoissa oli upeita kukkivia hevoskastanjoita ja monenvärisiä syreeni- ja rodopensaita. Ja syreenin tuoksua - keskellä kaupunkia!2 kommenttia:

 1. Kivaa käyskennellä muuallakin kuin vain vanhassa kaupungissa ja/tai keskustan ostoskadulla.
  Varmaan oli kivaa, ainakin kuvat on ihanat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kiva löytää uusia puolia tutuista lähikohteista. Usein Tukholmassa tai Tallinassa päiväretkillä valitsemme jonkun uuden paikan, jossa emme aikaisemmin ole olleet ja tustumme siihen rauhassa. Emme pyrikään kiertämään monia kohteita. Ja jos tykkää puutarhoista, suosittelen aluetta!

   Poista