tiistai 23. kesäkuuta 2015

Tanssia kaiken ikää


Äitimuori (86 v) rakastaa vatsatanssia, jota hän alkoi harrastaa eläkeiässä treenaten parhaimmillaan neljä kertaa viikossa. Aktiivisen tanssimisen hän joutui terveyssyistä lopettamaan joitakin vuosia sitten. Vielä Veljen 50-vuotisjuhlissa vuonna 2006 Äitimuori esitti lempitanssejaan kultakengät jalassa, ja satapäinen yleisö seurasi sydän ihastuksesta sykkyrällä 78-vuotiaan mamman vauhdikasta menoa.

Ei siis ihme, että minä ajoittain tunnen itseni jopa nuoreksi tanssijaksi - 63-vuotiaana. Toivotaan, että osaan ja saan nauttia tanssista yhtä pitkään kuin Äitimuori...

8 kommenttia:

 1. Inna, voi mikä roolimalli sinulla onkaan äidissäsi! Mikä leidi ja mitkä värit!

  Minäkin harrastin yhtenä syksynä vatsatanssia, osaan kenguruaskelen ja vähän muuta. En osaa vapisuttaa ylävartaloa ja alavartaloa erikseen. Lonkkavaiva keskeytti innokkat opintoni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihana seurata äidin tanssi - innostusta, ja huomata seuraavansa itse samoja latuja. En olisi uskonut....Olemme erilaisia, mutta ilmeisesti myös samanlaisia. Toistaiseksi vatsatanssi ei ole minua kutsunut, vaikka tanssia rakastankin.

   Poista
 2. olet löytänyt itsellesi upean harrastuksen tanssista. hieno kuva äidistäsi, kuten myös nuo edellisissä postauksissasi olevat vanhat valokuvat!
  juhannus mökillä läheisten kanssa, mikäpä olisi sen mukavampi tapa viettää keskikesän juhlaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitimuori on arka esiintyjä, joten oli hienoa nähdä miten hän kuitenkin nautti tanssia yleisön edessä. Olen ylpeä hänestä. Näytti muuten teilläkin olleen perinteinen juhannus - säistä huolimatta. Mukavaa kesäkuun loppua sinulle Ilona!

   Poista
 3. Sanottaisiinko, ettei omena kauas puusta putoa.
  Kiva harrastus äidilläsi, pitää nivelet ja luut notkeana. Ihana kuva.
  Ja mikä, ettet jatkaisi tanssia, tunnen yli 75 vuotiaita, jotka täyttä päätä harrastaa näitä lavatansseja, kurssit ja/tai lavat on jatkuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tanssi-into yhdistävän sukumme muitakin naisia, mutta miehiin se ei vaan ole tarttunut...

   Poista
 4. Äitisi on niin ladylike tanssiasussaan. Tavattoman upeaa pysyä ikäihmisenäkin virkeänä ja terveenä ja saada harrastaa mielijuttujaan. Ihailen.
  Itse löysin kantritanssin paljon vuosia sitten. Ikävää, etten täällä voi jatkaa sitä, haluja kyllä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti oli upea ilmestys esiintymisasussaan. Äiti nautti ja tuntui unohtavan ympäristön. Harmi, kun et pysty jatkamaan tanssia, se on ryhmässä helpompaa..Ja etelässä.

   Poista