sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Lavatreenit


Innokkaimmat tanssin harrastajat ajavat viikonloppuisin toistasataa kilometriä tanssipaikkojen ja esiintyjien perässä. Tai näin olen ainakin ymmärtänyt. Ja ihmetellyt. Mutta, mutta - ehkäpä alan ajajia hiukka ymmärtämään...

Viikonloppuna ajoin itse kahdesti noin 65 km suuntaansa Suomusjärven mökiltä Kaarinan Littoisiin. Tarkemmin sanottuna Littoisten tanssilavalle, jossa turkulainen tanssiseura Sekahaku (täällä) järjesti viikonloppukurssin: Antti-Ville Heikkilän ohjauksessa lauantaina viisi tuntia fuskun, rumban ja buggin alkeisjatkoa ja sunnuntaina viisi tuntia samojen tanssilajien jatkotreeniä. Alkeisjatko oli nautittavaa ja koin ihanaa onnistumisen iloa, mutta jatkokurssien kiemurat menivät välillä yli hilseen. Mutta kun tanssihimo oli kova - ehkä kuitenkin ensi kerralla jätän jatkot suosiolla väliin.

Porukkaa oli vähän, mutta kaikkien iloksi tasaparit ja Sekahaku-tanssiseuran aktiivit ystävällisiä ja kannustavia. Puolet tanssijoista oli ihania, innokkaita nuoria - joita katsellessa kaiho aina aktivoituu "miksen äkännyt nuorempana?" - ja puolet (vain) innokkaita 40-60 -vuotiaita - joukossa lisäkseni pari muuta eläkeläistä - "kohtalotovereita".

Littoisten lava oli pieni ja vaatimaton, katettu pyöreä kesälava järven rannalla neljä kilometriä Helsinki-Turku -moottoritieltä. Aamujen lupaavasta auringosta huolimatta lava oli kalsea ja kylmä. Tanssiessa tarvitsin kaksi kaulahuivia ja tauoilla vedin toppatakin hartioille. Hyvin kuitenkin jaksoin kahden päivän monituntiset treenit!

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on taas tanssiharrastusta elvytetty, ihan vaan omassa olohuoneessa. Kun on pikku juhlia tiedossa missä voisi vähän ehkä pistää jalalla koreasti. Tuollainen leirityyppinen tanssikurssi kuulostaa tosi hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksipäiväisen treenijakson aikana ehtii oppia paljon. Suosittelen! Ja vielä jos sattuu löytymään kodin tai mökin läheltä (alle 50-70 km), niin voi yöpyä tutuissa paikoissa. Varsinkin kesällä viikonloppukursseja sekä alkeista että jatkoista järjestetään ympäri Suomea. Jos kiinnostaa, niin netistä löytyy yllättävän paljon.

   Poista
 2. Ei tuo 65 km ole paljon... mulle tuli esim 40 km Paville ja 55 km Lohjalle tai ruusulinnaan (joka viikko) Ja nämä ovat lähimmät. Eli tanssihimo ei katso kilometrejä. Seuraavat onkin sitten 70-150 km päässä.

  Tuollaiset viikonlopputreenit on varmaan kivoja, ja tämä tuntui extrakivalta. Itse olen ollut vain kerran Vääksyllä jokunen vuosi sitten. Ihan hyvät nekin oli, oli vaan niin paljon aikataulutettuja tunteja, ettei kaikkiin voinut osallistua mihin olisi halunnut. Mutta sun tämä kurssi kuulosti erilaiselta ja luultavasti jopa mukavammalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Littoisen treenit oli pienimuotoiset eikä vaihtoehtoisia tunteja ollut joten kaikkeen ehti osallistua. Sopivasti väkeä ja viejinä mukana edistyneempiä aktiiveja, joista osa jaksoi innokkaasti opettaa kömpelömpiäkin.
   Littoisten lavatreeneihin taidan mökillä ollessa ajaa toistekin...

   Poista