keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Ihana rumba

Rumba on yksi lempitansseistani. Se on tanssi, josta voi nauttia, vaikkei mikään taituri olisikaan. Tanssi, jossa voi tuntea toisen läheisyyden jopa ilman tiivistä fyysistä kontaktia - viipyilevän musiikin ja intenssiivisen katseen kautta. Tanssi, joka vaatii vahvaa läsnäoloa molemmilta.

Rumban liike lähtee vartalosta ja jatkuu pysähtymättä näennäisesti hitaissakin kohdissa. Lanteet liikkuvat puolelta toiselle pakara edellä etukautta tehden kahdeksikkoa, mutta ei liian raskaasti eli lantiota ei työnnetä täysillä sivulle. Askelluksessa polvet nousevat, mutta varpaat eivät irtoa lattiasta. Antti-Ville sanoi, että varpaiden alle voisi laittaa paperipalan ja se pysyisi paikallaan. Tarkoitus on askeltaa varvas edellä niin sivulle, eteen kuin taaksepäinkin - varpaan voi jopa ojentaa.

Hidas, nopea, nopea, hidas, nopea, nopea - ei nopnop vaan nopea, nopea eli ikäänkuin hidastettu nopea askel. Nainen aloittaa vas jalka vasemmalle (hidas), oik jalka tukijalan taakse (nopea) ja astutaan vas tukijalalla (nopea). Sitten oik jalka oikealle (hidas), vas jalka eteen (nopea) ja astutaan oik tukijalalla (nopea). Eteen ja taakse astuttavat nopeat astutaan päkiän kautta koko jalalle, vaikka painopiste säilyy päkiällä. Ja samoja avauksia, huiskuja ja pyörähdyksiä kuin chachassa.

Hidas, nopea, nopea -askelluksella voi liikkua myös eteen-taakse. Nainen aloittaa vas taakse (hidas) ja nopeilla oik taakse ja paluu tukijalalle. Sitten oik hidas eteen, vas nopea eteen ja paluu tukijalalle.

Yksi kiva ja helppo lisäliike: Vasemman hitaan ja taka nopeanopea-askeleiden jälkeen mies vetää vas kädellään naisen eteensä. Eli nainen ottaa oik jalalla hitaan eteen lähes kiinni mieheen kääntyen das-tavulla 90 astetta oikealle miehen vas kyljessä, minkä jälkeen jatkaa nopea/nopeat tähän suuntaan kääntyen samalla taka hitaalle miestä kohden pitäen oik kädellään miehen vas kädestä.

Sensuelli tanssi, jossa on lupa fiilistellä täysillä. Ainakin treeneissä...

8 kommenttia:

 1. Rumba on tosi nautinnollista jo musiikkinakin, kuunneltuna, saati sitten tanssien. En voi kehua että itse osaisin, paitsi jos on hyvä viejä. Sen muistan kokeneeni. Nytpä lähden penkomaan musiikkieni joukosta vanhan rumbakasetin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rumbamusiikkikin pistää fiilistelemään. Hyvän viejän viennissä on taivaallista ja turvallista liidellä. Harvinaista herkkua - mutta joka kerta yhtä nautittavaa.

   Poista
 2. Rumba on ihana tanssi - vaikka en osaakaan itse sitä. Nyt kun jalkani alkaa leikkauksen jälkeen kuntoutua, voisi herätellä henkiin vanhan haaveen tanssikursseista. Rumbasta kysymys: pystyykö sitä tanssimaan matalilla koroilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveet on toteuttamista varten. Eiko niin Ladyseni? Kysymykseesi kengistä. En ole ekspertti, mutta treeneissä useimmilla on ihan matalapohjaiset tanssitossukat - minullakin. Toki latinotanssien korkkareitakin näkee. Oikeista tansseista en tuedä, kun niissä en ole vielä uuden innostukseni aikana käynyt. Eli matalissa kengussä pärjää ainakin harjoituksissa, vaikka korothan korostavat naisen tanssin naisellisuutta.

   Poista
 3. Inna, kuvaat niin hienosti tanssituntiasi, että tuntuu ihan että olen siellä mukana.
  Rumbaa on ihanaa katsella! Ja kaikki latinotanssit saavat jopa minut, estoisen, liikehtimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma, miten nopeasti tanssitreeneissä unohtaa muut. Jokainen tuntuu keskittyvän omiin askeliinsa ja pariinsa, että muita en kukaan tunnu katselevan. Näin ainakin minulle tapahtuu...

   Poista
 4. Rumba on minunkin mielitanssi. Se on ihana ja siinä voi ja on lupa ja on suorastaan pakottava tarve fiilistellä, niinkuin sanoit.
  Sun pitäisi oikeastaan kirjoittaa tanssista mun tanssiblogiin, joka on nykyisin hieman retuperällä, kun ei ole oikein inspistä etsiä uusia tanssilajeja (kun kaikki tutut tuli jo parin ekan vuoden aikana). Enkä mä edes osais kirjoittaa tällälailla kuten sinä. Näitä sun treenejä on tosi nautittavaa lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki, kiitos ehdotuksesta. Olen imarreltu ja jään harkitsemaan. Kehtaanko näin aloittelijana kirjoitella maallikon mietteitä, mutta toisaalta, ehkä on muitakin myöhään innostuneita jotka voisi olla kiinnostuneita tai jopa innostuisivat ja uskaltautuisivat mukaan tanssin hurmaan... Palaillaan asiaan...

   Poista