tiistai 2. kesäkuuta 2015

Till Stockholm


Siljatallinkin tarjousmatka Tukholmaan - maanantaina matkaan ja keskiviikkona kotiin. Ylimmän kerroksen delux-huone parisängyllä ja telkkarilla. Illallinen syötiin Bon Vivant - ravintolassa. Kylmä ja vetoisa paikka - lähes jokainen asiakas kävi hakemassa hytistä lisää lämmintä. Hyvää mustaa risottoa ja sopivasti kypsennettyä vasikkaa, mutta muuten menu ei ollut hintansa arvoinen. Mukava, hyvän huumorin omaava naistarjoilija pelasti illan ja ansaitsi tippinsä.

Parasta matkalla oli hytin iso ikkuna. Hämmentävimpiä näkymiä olivat merimetsojen tuhoamat luodot ja pikkusaaret, joissa ei ollut jäljellä muuta kuin kiviä ja pystyyn kuolleita harmaita puunrunkoja. Luotoja asuttavien kymmenien tai satojen lintujen ulosteet olivat tuhonneet kaiken vihreän ja kasvavan.

Verhoja ei koko matkan aikana vedetty kiinni, ja Mummi sai runsaan vuorokauden seurata merta ja lokkeja sekä saariston saloja ja sataman sattumuksia. Kaunista ja mielenkiintoista. Ja matkan väärtti!2 kommenttia:

 1. Kiva trippi arjen keskellä, tai kuten eräs ystävättäreni sanoi aikanaan kaikesta poikkeavasta mitä tein, että tulee vaihtelua (kun työpaikkani oli/on kotona..:).
  Toi hytti kuulostaa ihanalta. Varsinkin paluumatkalla, kun Tukholmassa jalat on kovilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanonta, että vaihtelu virkistää, pitää paikkansa. Ja usein pieni poikkeus arjen rutiineista - kuten sanoit - riittää. Tukholma on käynnin väärtti - kaunis, siisti ja rehevä.

   Poista