torstai 4. kesäkuuta 2015

Söderin bistro


Tuttu työnjakomme toimi myös pikamatkalla Tukholmassa: Mummi ehdotti ohjelmaa ja Ukki valitsi ruokapaikat. Yleensä molemmat ovat olleet tyytyväisiä lopputulokseen, ja niin kävi Tukholmassakin.

Ukki oli viime viikolla sattumalta lukenut brittilehdestä artikkelin, jossa kehuttiin Tukholman bistroja. Lehden suositusten perusteella päädyimme lounaalle Nytorget 6 -nimiseen kortteliravintolaan Södermalmilla. Ja paremmin emme olisi voineet valita - Mummin organisoiman aamuisen puutarhakävelyn jälkeen.

Kodikas paikka ja herkullinen ruoka. Alkupalaksi jaoimme taivaallisen parsa-annoksen. Pääruoaksi Ukki söi vasikanlihasta oikeaoppisesti nypityn tartarpihvin ja Mummi herkutteli runsaalla salaatilla, jonka kruunasi valtava keko käsinkuorittuja - kuten menussa mainittiin - tuoreita katkarapuja. Ja lisänä maukkaita, itsetehtyjä pieniä sämpylöitä. Herkkua kerrakseen ja hinta-laatusuhde kohdallaan.

Pitkäksi venähtäneen lounaan jälkeen kiirehdimme Värtanin satamaan, jossa Symphony odotti. Ja eikun hyttiin köllöttelemään Ukin ja täyden vatsan viereen.2 kommenttia: