perjantai 18. huhtikuuta 2014

Pienet mökillä


Kaksi- ja kolmevuotiaat pikkumiehet tulivat Mummin ja Ukin (ja Juniorin) kanssa etukäteen jo torstaina mökille pääsiäisen viettoon. Tänään saapuvat poikien vanhemmat - Esikoinen miehineen - ja Lontoontyttö. Viikonvaihteen kuluessa pistäytyvät Opiskelijatyttö toivottavasti poikakavereineen, Äitimuori varmasti Poikakaverin kanssa ja mahdollísesti myös Opiskelijapoika. Suurin osa on paikalla pääsiäissunnuntaina, jolloin valmistetaan lampaanviulu peruna-kukkakaalimoussen kanssa.

Pikkupoikien kanssa on seurattu ympäristön lintuja: linnunpöntön uutta asukkia, lahdella pyllistelevää hanhipariskuntaa ja saunalle pesää rakentavaa tuttua västäräkkiparia. Herätty nuoremman kanssa ennen viittä. Äimistelty pihaan multakuormaa tuonutta traktoria. Ajeltu Ukin mönkijällä - Ukin kanssa ja visiirikypärä päässä. Syöty aamupalaksi takassa paistettuja nakkeja ja puuroa voisilmällä.

Tullessa kolmevuotias keskusteli Ukin kanssa metsässä liikkuvista hirvistä. "Miksi hirviä ammutaan?" "Jotkut ihmiset haluavat syödä hirvenlihaa." "Ammutaanko ihmisiäkin, jos joku haluaa syödä ihmislihaa?"

Aamulla löydettiin metsästä ensimmäinen valkovuokko. Ja jälkiruoaksi syödään ensimmäiset pääsiäismunat.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olivat josi ihania ja rakkaita. Paranevat, kun kasvavat. Kolmevuotias on jatkuvasti äänessä, ja pienempi yrittää täysillä perässä. Ja kiukuttelutkin kohdistuu pääosin omiin vanhempiin!

      Poista
  2. Teillä on varmasti ihanat oltavat mökillä! Ilma on ihana ja seura myös.

    VastaaPoista