keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mummolan lastenkirjoja


Kiitos vielä Sininen keskitie -blogin Blueulle ihanasta lastenkirja-haasteesta, jonka hän pari viikkoa sitten heitti bloggareille. Siihen tuntui osallistuneen Mummin lisäksi muitakin ei-kirjabloggareita. Bleue on tehnyt kivan yhteenvedon haasteviikon aikana kirjoitetuista lastenkirjoista (täällä). Haasteviikon muistoksi laitan minäkin vielä yhden postauksen.

Mummin 2- ja 3-vuotiaat pikkupojat rakastavat koneita ja Mummin kirjahyllystä he löytävätkin aina ensimmäisenä seuraavat kirjat: Rickhard Scarryn Iloinen autokirja (Tammen isot kultaiset kirjat 1990-luvulta), Liikkuva maailma - Kulkuneuvoja ja työkoneita (Dorling Kindersley Ltd 1994) ja Kalervo Järvensivun Otsolan palokunnan kiireinen päivä (WSOY 1995). Painovuosista (ja autokirjan lukuisista teippauksista ja ruokaläikistä) huomaan, että kaikki kolme ovat peruja Mummin Juniorilta, joka syntyi 1992 ja rakasti pienenä myös yli kaiken koneita ja hälytysajoneuvoja.


Tätä kirjan lempiaukeamaa katsellessa käydään aina sama keskustelu. "Kuka hälytti palokunnan?", kysyy Mummi. "Luru Lude tietenkin", vastaa Kalle ja osoittaa aukeaman vasenta alakulmaa.

Kolmivuotiaan Kallen erikoisherkku on Tove Janssonin Kuka lohduttaisi nyytiä, jonka paikka on mökillä ja joka myös on peruja Mummin omilta pojilta. Kirjaa luetaan aina sylikkäin, vain Mummi ja Kalle. Teksti on jännää ja rakkauden täyteistä. Kuvat kestää monta katselukertaa - joka kerta löytyy uutta ihmeteltävää. Mitä muuta hyvältä kirjalta voisi vaatia?

2 kommenttia:

 1. Kiitos!
  Meillä on myös Scarryn Iloinen autokirja ja se on kyllä klassikko, kuten moni muu Scarry! Autokirjan kuvat ovat varsin hyvässä muistissa meilläkin ja ikuisessa "mielenkiintoiset kirjat" hyllyssä, jonka kirjoja esikoispoikani katselee myös itsekseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassikot kestää ja viihdyttää niin mummeja, ukkeja, äitiä, isiä ja todellista kohderyhmää - pikkuväkeä.

   Poista