lauantai 23. marraskuuta 2013

Joulua kohti 1


Yksinäinen viikonloppu. Ukki ja Chloe ovat mökillä, Sisko UudessaSeelannissa ja Parasystävä Mikkelissä. Rakkaat tyttäret viettävät pitkää viikonloppua siskonsa luona Lontoossa ja pojilla on omia menoja, kuten tavallista. Ja Äitimuori nauttii Poikaystävänsä seurasta Tapiolassa ja Pikkupojat puuhaavat isänsä kanssa.

Päätin viettää yksinäisen lauantai-iltapäivän kiertelemällä aurinkoisessa Eirassa. Kauniita taloja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia, etenkin kun nostaa päätää ja tutkii kunnostettuja ullakkohuoneita. Ja monia kivoja pikkukauppoja, joissa ei arkena tule käytyä, mm. Antikvariaatti Kauppamakasiini Vuorimiehenkadulla, itsepalvelukirpputori Kaivarin Kanuuna Merikadulla, sisustusliike Vinkel Tehtaankadulla ja huonekalukellari Fasaani Korkeavuorenkadulla.

Iltapäivän tuloksena olohuoneen ikkunassa on nyt pienistä kovista napeista ja paksusta rautalangasta tehty tähti joulua odottamassa. Koska napit ovat valkoista helmiäistä, tähti hohtaa kivasti sisälle huoneeseen vaikka ulkona on pimeää - ja sitähän nyt riittää. Tähti on myös reilun kokoinen 53x53cm - mikä myös miellyttää.

Vinkelistä ostettu joulutähti on kolmas tähti joulukodissamme - ensimmäinen on parikymmentä vuotta vanha paperitähti ja toisen, joka oikeastaan on helmikoristeinen metalliseppele, ostin viime jouluna taidemyyjäisistä. Kaikki kolme ovat löytäneet paikkansa kaupunkikodissamme ja jokainen viehättää edelleen.

Onhan tietenkin sylikoira Muru Mummin seurana. Onneksi!

Marraskuista Eiraa

2 kommenttia: