sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ateneum, Sandro ja kuutamo


Mukava päivä - parhaimpana tietenkin mahtava aurinko ja komea kuutamo. Kumpikin loisti upeana myrskytuulista piittaamatta.

Mukava 2: Käytiin Ateneumissa katsomassa Järven lumo -näyttely, joka esittelee 1900-luvun alun taiteilijayhteisön elämää Tuusulanjärven rannalla: Juhani Aho, Eero Järnefelt, Pekka Halonen ja Jean Sibelius vaimoineen ja lapsineen. Mielenkiintoisia maalauksia ja grafiikkaa perheiden jäsenistä lukemassa, soittamassa, puutarhatöissä, hiihtämässä, uimassa ja muissa arjen askareissa.

Mukava 3: Käytiin Ukin, Juniorin ja Opiskelijapojan kanssa syömässä Kallion Sandrossa, joka tarjoaa modernia pohjoisafrikkalaista ruokaa. Syötiin makkarapitsaa, simpukoita, katkarapusalaattia ja ankanrintaa - kaikki erinomaisia ja kivasti maustettuja, ei liian tulisia. Jälkkäriksi herkullista itsetehtyä baklavaa. Paikka oli pääosin täynnä nuoria, mutta Mummi ja Ukki sopivat hyvin sekaan ja viihtyivät erinomaisesti. Suloisia ja ystävällisiä nuoria tarjoilijoita. Lähtiessämme naisDJ juuri viritteli soittovälineitään iltakuntoon. 


2 kommenttia:

  1. Olen myös käynyt katsomassa tuon näyttelyn. Sen jälkeen teki mieli käväistä myös Tuusulanjärven kodeissa ja kuinka ollakaan se on unohtunut. Kiva kun muistutit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama ajatus tuli meillekin ja halu tutustua muutenkin taitelijaperheiden elämään Suomessa 100 vuotta sitten. Ostin näyttelykirjankin Onnellista asua maalla - Tuusulanjärven taiteilijayhteisö.

      Poista