lauantai 2. marraskuuta 2013

Herkuttelua Pyhäinpäivänä


Cazpacho eli kylmä vihanneskeitto 
Sitruunalammaspata ala Mummi riisin ja parsakaalin kanssa
Avokadosalaatti
Kolmen kaverin herkkujädeä
Kahvi ja Äitimuorin herkkusuklaa
Punaviini, maito, vesi

Ukki teki vihanneskeiton Täydellinen ohje (Ruster, Repo) -kirjan mukaan. Kirja luokittelee keiton helppoihin ruokiin - sitä se varmaan onkin, mutta Ukki ainakin valmisti keittoa kauan ja antaumuksella. Mm. tomaatit kuivatettiin matalassa lämmössä uunissa ja paprikat paahdettiin.

Hyvää oli, vaikka chilinen jälkimaku yllättikin. Ukki tarjoili keiton pilkotun ruohosipulin, krutonkien ja pienten katkarapujen kanssa. Äitimuorin (ja Poikakaverin) herkkusuklaa on Pirkan hasselpähkinärusinamaitosuklaa. On herkkua!

Viideltä oli jo pimeää. Auts!! Sen kunniaksi sytytettiin ensi kertaa kesän jälkeen tuli takkaan ja Pikkupojat olivat naamioasuissa Halloween-juhlan kunniaksi. Kierrätyskeskuksen ruokailutuolit sopivat Pikkumiehille kuin nenä Ukille. Pimeiden päivien iloja!

2 kommenttia:

  1. Ihan gourmettia teillä! Ennen kuolemaa on pakko oppia laittamaan lammaspataa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tännekin olit kommentoinut. Kiva! En vain ole oppinut vielä huomaamaan näitä vanhoihin teksteihin tulleita kommentteja. Pitää ryhtyä tarkemmaksi.

      Poista