lauantai 17. elokuuta 2013

Kivaa KöpiksessäMiellyttävä ja helppo kaupunki. Ystävällisiä ja rentoja ihmisiä. Ja polkupyöriä kaikkialla - menossa ja levossa. Mukava kohde minilomalle.

Yövyttiin kalliissa amerikkalaisketjun Marriot-hotellissa, jonne Ukki sai pari päivää aikaisemmin "sikahyvän" tarjouksen. Aamulla sisäänkirjautuessa hotelli tuntui luotaantyöntävältä, liian isolta ja liian jenkiltä. Mutta näkymä 10. kerroksen huoneen isoista ikkunoista yli kaupungin kattojen, tilava kylpyhuone ja taivaallinen aamiainen merinäkymällä tainnutti Mumminkin vastustuksen.

Aamulla suunnattiin Fredriksbergin kirpputorille, jossa tihkusateesta huolimatta oli useita myyjiä. Ukki vetäytyi nopeasti viereiseen puistikkoon näpräämään puhelinta. Kirppisostaminen ja tinkiminen oli yllättävän vaikeaa vieraalla valuutalla, ja Mummikin luovutti tavallista nopeammin. Lähdettiin yhdessä rauhalliseen ja kuvankauniiseen Fredriksbergin puistoon ja töllisteltiin lähitienoon ihania vanhanaikaisia  omakotitaloja.

Onneksi vierailu kaupungin ulkopuolella olevassa modernintaiteen Louisiana-museossa jäi vielä seuraavaan kertaan. Ensi kertalla ehditään toivottavasti käydä myös haistelemassa herkkuhalleilla (Torvehallerne) ja tutkimassa vintage-lamppuja oudossa HotKo Tyr -kaupassa (Nørrebrogade 76).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti