keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Pujoliivi käppänälle


Löysin netistä kuvan pikkukoiralle neulotusta villaliivistä, mutta en minua miellyttävää yksinkertaista neuleohjetta. Päätin käsityökömpelyydestäni huolimatta yrittää ommella liivin ilman tarkkaa ohjetta. Ja onnistuihan se aika hyvin, vaikka tämä ensimmäinen - väliin purettukin - versio jäi vähän lyhyeksi, kuten kuvasta näkyy. Mutta muuten neule on mieluinen niin minulle kuin Murullekin, huolimatta siitä että kuvatessa Muru ei suostunut minun poseerauksiini.

Joustava, helppo pukea ja pestä, ja yksinkertaisen tyylikäs :):) Ja helppo kutoa! Tässä vähän suuntaa-antavaa ohjetta 5-kiloiselle käppänälle (suluissa keskikokoiselle espanjanvesikoiralle):
Novita 7-veljestä -lankaa ja puikot 3,5.
Neulotaan tasona koko ajan yksi oikein, yksi nurin ja lopuksi ommellaan yhteen vatsan alta.
Luodaan 60s (60s). Lisätään joka kerroksen alussa 1s mol reunoissa 6 (12) kertaa eli yht 12s (24s). Kun työn korkeus on 10 cm (18-20 cm), luodaan molempiin reunoihin lisää 14s (20s). Kun työn korkeus on 23 cm (38-40 cm), tehdään kaksi aukkoa etujaloille eli tehdään 14s (25s) -levyiset napinlävet 10s (10s) päähän kummastakin reunasta. Kun napinläpien päälle on neulottu 2 krs (3 krs), kavennetaan jalka-aukkojen päällä 1s kummankin aukon mol reunoissa (yht 4 s) joka kerroksella 7 (10) kertaa. 
Loppusilmukoilla neulotaan vielä 8 cm (11-15 cm) ja päätetään. Lopuksi neulotaan sivut yhteen ympyräksi.

Taidan tehdä kolmannenkin pujoliivin, kunhan parit villasukat saan ensin lopetettua...

2 kommenttia: