maanantai 31. joulukuuta 2018

Kulmieni Kulma


Opiskelijatyttö on jo pidempään kehottanut minua käymään Punavuoressa  olevassa Kuuma-nimisessä kahvilassa (täällä). Käyminen on tähän asti jäänyt - osin siksi että kuppilan ohi kulkiessani olen todennut paikan olevan täynnä (muka) ”trendinuoria” ja ajatellut ettei mummi koirinensa oikein sovi tähän joukkoon.

Lauantaisella koiralenkillä päätin piikkikengissäni ja vanhoissa lenkkivaatteissani piipahtaa Murun kanssa Kuuma-kahvilassa. Kahvilassa oli paljon erikielisiä nuoria aikuisia, mutta mahduin ja sovin sekaan enemmän kuin hyvin. Aistin heti ovelta hyvää fiilistä ja koin olevani koirineni tervetullut. Eli taas ennakkoluuloni osottautuivat totaalisen turhiksi.

Kukaan ei kummeksunut mummoa, joka kopisteli sisään piikkikengissä ja hikisenä riisui päältään isänsä vanhan reikäisen pujoliivin :):) Moni teki hymyillen tuttavuutta täydelliseksi kahvilakoiraksi oppineen Muruseni kanssa.

Kuuman listaan tutustuttuani suunnittelemani kahvikupponen vaihtui nopeasti 16 euroa maksavaksi aamiaiseksi, jonka sai koota useammista vaihtoehdoista. Oma aamiaiseni osottautui nappivalinnaksi - ihanan ja ystävällisen myyjän avustamana: hyvä kahvi, iso avokadotoasti, inkivääri-limeshotti ja chiasiemeistä tehty puuro kookosvaahdon ja pakastevadelmien kanssa. Kaikki tosiherkkua!

Aamiaisseuranani oli Tarja Halonen, josta kirjoitettu HS:n teemanumero löytyi kuppilan lehtipinosta. Parin pitkän haastattelun (jotka selasin suurpiirteisesti) lisäksi lehdessä oli useamman Tarjan läheisen ja työtoverin lyhyt henkilökohtainen Tarja-muisto - helppoa, kivaa ja mielenkiintoista luettavaa.

Ihana Kuuma-hetkeni ikkunapöydässä Murun ja kissanaisen seurassa venyi odotettua pidemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti