perjantai 7. joulukuuta 2018

Me onnistuimme


Kuvassa vielä hermoillemme bäkkärillä odotellen pääsyä Oodin avajaisiin esittämään vajaa tunnin mittaista osuuttamme Hanna Brotheruksen modernissa tanssiteoksessa Oodi metsälle. Yli 30 innokasta eläkeikäistä kokovalkoisissa: paperisuikaleista ja kirjansivuista valmistetut yläosat, valkoiset housut ja tossut sekä valkoiseksi maalatut käsivarret, naama ja hiukset.

Jännitys iskee toden teolla juuri ennen lavalle astumista. Jalat tärisevät, sydän pomppailee ja keskittyminen herpaantuu. Apua, miten tästä selvitään? Pystynkö ilmentämään mitään muuta kuin ulkoaopittuja mekaanisia liikkeitä - tai edes niitä?

Sibelius-lukion kamarikuoro alkaa laulaa asteasteelta voimakkaammin, ja sekasortoinen mieleni tasaantuu pikkuhiljaa. Tuttu melodia ja maaginen, rytminen liikkeemme rauhoittaa ja esityksen edetessä jännittyneet lihakseni rentoutuvat. Loppua kohti huomaan liikkuvani rauhallisesti ja rehellisesti - musiikin ja tunteideni ohjaamana. Ja nauttivani.

”Minä tuen sinua ja sinä tuet minua. Onnistumme yhdessä.”, hoimme harjoituksissa Hannan, Johannan, Sallin ja Mirnan johdolla (täällä).

Ja me onnistuimme!

4 kommenttia:

  1. Olisipa ollut hienoa olla paikan päällä näkemässä. Hyvä te!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Sinä & te kaikki!!
    Oodi on käyntikohteena heti alkuryntäyksen laannuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oodi oli kehujensa arvoinen valtavine ikkunoineen niin tyhjänä (kun kävimme harjoittelemassa) että täytenä (esityspäivänä). Minäkin aion lähiviikkoina mennä tutustumaan arkiOodiin ja selvittämään mitä kaikkea kirjojen lisäksi sieltä löytyy...

      Poista