tiistai 12. kesäkuuta 2018

Juurella

Korvasientä, porkkanaa ja sipulia.

Juurilla kun oltiin (täällä), niin pitihän sitä käydä Juurella-nimisessä ravintolassa Seinäjoen keskustassa (täällä). Positiivinen yllätys - yksinkertaisen tyylikäs ravintola, jossa maukasta ruokaa. Pientä miinusta tuli alun pitkästä odottelusta. Kesäkuisena torstai-iltana kymmenestä pöydästä asiakkaita oli puolessa pöydistä. Jostain syystä meitä kuitenkin istutettiin - pöytävarauksesta huolimatta - ilman palvelua lähes puoli tuntia. Kun tarjoilija lopulta saapui, palvelussa ei ollut valittamista. Ystävällinen ja huumorintajuinen herrasmies selvisi väliin änkyröivienkin eläkeläisten kanssa enemmän kuin hyvin.

Osa meistä valitsi neljän (Juurella) ja osa kuuden (Matka maakuntaan) ruokalajin valmismenun. 
Pääkaupungin ravintoloihin verrattuna annokset olivat jättimäisiä, ja lopulta pidemmän menun valinneet joutuivat kalan jälkeen luopumaan odottamastaan häränlihasta. Isokokoisenkaan eteläsuomalaisen vatsa ei näemmä veny pohjanmaalaisen mittoihin. Onneksi päivän siika oli taidokkaasti paistettu ja todella herkullinen - ja kalaa oli enemmän kuin riittävästi.

Juustolautasella oli pari palaa (riittävästi) paikallisia juustoja ja jälkkärinä valkosuklaata ja lähitilan mansikoita. Parasta oli kuitenkin tarjoilijamme valitsema makea vaalea jälkiruokaviini - jääkylmä, täyteläinen ja räjähtävä. (Viinisanasto ei kuulu sanavarastooni :):) Ja suloinen nuorimies, joka hurmaavan hymyn saattelemana tarjoili ja esitteli jälkkäriannoksemme. 

Ruoan laadusta ilahtuneina kävimme seuraavana päivänä lounaalla samojen omistajien Äärellä-ravintolassa (täällä). Paikka oli viehättävä ja valoisa, tarjoilu joustavaa ja mutkatonta. Kuha simpukkakastikkeessa ei yltänyt edellisillan siika-annoksen tasolle, mutta possunposki maistui illalla skipatun härkä-annoksen korvikkeena. Ja tarjoilijan suosittamat paikalliset oluet olivat mielenkiintoisia :)

Mistä nimi Juurella? Tarjoilijan mukaan nimi viittaa omistavaan yhtiöön Oy Onnen Juurella.

Siika-annos puoliksi syötynä,
kuvauksen jälkeen ei jäänyt muruakaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti