torstai 15. syyskuuta 2016

Upea Löyly


Ennakkoluuloisena raahauduin Ukin mukaan Kaivopuiston rantaan tutustumaan uuteen Löyly-kahvilaan (täällä). Yllätyin positiivisesti. Pilvisenä syyskuun arkiaamuna Löyly vastaanotti lenkkiasuiset eläkeläiset ystävällisesti ja uljaasti, eikä yhtään hienostelevan luotaantyöntävästi kuten olin uumoillut. Eikä ruuhkaa, mikä ilmeisimmin johtui koleasta torstaiaamusta.

Mahtipontinen, mutta linjakas ja ympäristöön sulautuva tummasävyinen puupyramidi. Meren ylle levittyvä, istumaan kutsuva terassi. Lasikaiteiden läpi ja yli avautuva katseen vangitseva meri. Jopa uniseksivessa merinäköalalla! 

Löylyn terassilla voisin istua tuntikausia ja tuijottaa vain eteeni. Ehkäpä joskus tämän toteutankin... Ja josko joskus pääsen kokeilemaan myös Löylyn löylyjä!4 kommenttia:

 1. Minäkin olen käynyt Löylyssä! Tykkäsin kovasti. Väkeä oli työpäivän jälkeen joka pöydässä, ulkona myrskysi. Hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meri on varmaan hieno myös myrskytessään. Pitääpä joskus mennä terassille sadevaatteissa ihan laineita ihailemaan...

   Poista
 2. Löyly on - ehkä hiukka yllättäen - mielestäni varsin onnistunut ratkaisu materiaaleiltaan, rakenteiltaan ja sijainniltaan kaiken kaikkiaan. Meri,tuo eläväinen ja muuttuvainen, on minulle rakas ja tärkeä elementti, joten on helppo yhtyä lausahdukseen, jonka sanojaa en nyt valitettavasti muista, että varttitunti merenkatselua vastaa neljän viikon kesälomaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kahvila on saanut luvan ajoittain mielestäni liiankin tiukilta viranomaisilta. Meren läheisyys on kahvilan valtti!

   Poista